Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kæmpe triumf: Løchte klar til kvartfinalen

Eventyret om 'Frede og Mary' fortsætter - Løchte og Marray videre til kvartfinalen efter tie-break-gyser

Løchte Nielsen klar til kvartfinalen efter gyserkamp. (Foto: AP).
Løchte Nielsen klar til kvartfinalen efter gyserkamp. (Foto: AP).

Danmark er stadig repræsenteret i dette års udgave af den traditionsrige grand slam-turnering Wimbledon i London.

Det står klart, efter at Frederik Løchte Nielsen sammen med sin britiske makker Jonathan Marray tirsdag har spillet sig i kvartfinalen i herredouble efter en stærk indsats.

Læs også:

Se også: Nu vil Løchte vinde Wimbledon

I fem sæt blev den pakistanske Aisam-Ul-Haq Qureshi og hans hollandske makker Jean-Julien Rojer sendt ud af turneringen med 7-6, 7-6, 6-7, 5-7 og 7-5.

Det dansk-britiske par spillede med stor ro og god indbyrdes forståelse og lod sig ikke skræmme af, at de gik ind til kampen som 'underdogs' mod Qureshi og Rojer, der tidligere på året spillede sig i semifinalen ved French Open.

Læs også:

Se også: Løchtes store oplevelse

Første sæt kom hjem efter en stor arbejdsindsats af det dansk/engelske team, som tog sejren 7-6 efter tie-break.

Andet sæt blev også en marathongyser, der dog endte lykkeligt med dansk/engelsk sejr. Løchte Nielsen og Marray tog sejren 7-6, ligeledes efter tie-break.

Tredje sæt startede op ad bakke for Løchte Nielsen og Jonathan Marray, da Qureshi og Rojer brød serven, og tog teten, men 'Frede og Mary' kæmpede sig tilbage til stillingen 4-3, hvorefter regnvejr afbrød den gode stime.

Efter at kampen blev genoptaget, kom Jonathan Marray og Frederik Løchte Nielsen under beskydning fra start. Qureshi og Rojer startede bedst og udlignede til stillingen 4-4.

Derfra tog Løchte teten, og servede det pakistansk/hollandske team i stykker til 5-4.

Men Qureshi og Rojer var ikke kommet for at lægge sig ned, og udlignede endnu engang i kampen, der hele vejen igennem har været meget lige.

Tredje sæt måtte også ud i tie-break, der desværre lå til at ryge til Qureshi og Rojer ved stillingen 4-2, da kampen endnu engang blev afbrudt af regn.

Da spillet blev genoptaget kunne Qureshi og Rojer uden problemer tage tredje sæt med stillingen 7-6.

Fra starten af fjerde sæt virkede det som om at Qureshi og Rojer havde det psykologiske overtag. De tog nemt første parti. I andet parti så Løchte Nielsen rystet ud og missede nogle nemme bolde oppe ved nettet, men Marray holdt liv i drømmen med en stærk serv.

Løchte og Marray kæmpede bravt, men kunne intet stille op mod pakistansk/hollandske team, der vandt sættet overbevisende 7-5.

I femte sæt havde team Løchte i den grad ryggen mod muren i et sæt, der bølgede frem og tilbage, men til sidst trak Løchte og Marray det længste strå.

Det afgørende moment kom ved stillingen 5-5, hvor Løchte og Marray brød modstandernes serv og tog føringen på det helt rigtige tidspunkt.

Frede og Mary tog sættet 7-5 , og dermed også sejren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen