Piotr: Derfor handler vi nu

Piotr Wozniacki forklarer, hvorfor man justerer Carolines spil netop nu, og hvilke overvejelser de to har haft om trænere

- Vi kunne ikke vente længere. Sådan forklarer Piotr Wozniacki de spillemæssige justeringer midt i Carolines sæson. (Foto: Benjamin Kürstein)
- Vi kunne ikke vente længere. Sådan forklarer Piotr Wozniacki de spillemæssige justeringer midt i Carolines sæson. (Foto: Benjamin Kürstein)

LONDON (Ekstra Bladet): Det kan forekomme risikabelt at ændre både serv og tyngde i ketsjeren, mens sæsonen kulminerer med OL og grand slams.

- Det kan du godt sige, men fremtiden ligger foran os. Ny udvikling skal altid starte et sted. Vi kunne ikke vente længere. Det stod klart, at Caroline længe har spillet med for mange kilos tryk i ketsjeren.

- Der kommer også en hardcourt-sæson efter sommeren, og her vil de nye ting måske hjælpe hende. Og så skal vi huske, at vi kommer tilbage hertil, mens et OL er et utroligt vigtigt mål, der kun afvikles hvert fjerde år, siger Piotr Wozniacki.

Læs også:

Se også: Piotr: Rory er god for Caroline

I Eastbourne så man for første gang en anden end ham hos Caroline under et sidebytte. Et stort skridt.

- Thomas Johansson forstår uden diskussion spillet bedre end mig, så han får lov at gå på banen. Han er lige stoppet for få år siden. Han kan se nogle andre ting i en kamp.

- Omvendt kender jeg Caroline så godt, at jeg kan sige nogle andre ting. Det handler jo ikke kun om taktik. Der er også mentalt aspekt.

Læs også:

Se også: Wozniacki spiller sen tirsdags-kamp

- Det er godt, at han er med os og motiverer lidt anderledes. Jeg har stadig vilje og motivation, men jeg siger ikke så tit: ’Det var bra, Caro’. Det har hun brug for, og det har jeg nok glemt lidt, fordi vi så meget blev en selvfølge efter alle disse år sammen.

- Var Ricardo Sanchez mest din ide, men Caroline har været med til at vælge Johansson?

- Det er to forskellige personer og trænere. Richi er et godt menneske, og han ville Caroline det bedste. Men tennismæssigt var det ikke godt nok. Hun følte ikke, hun ville komme fremad på hans træningsmåde, og at det var for stor en risiko. Thomas har hun set spille moderne tennis for bare et par år siden.

Læs også:

Se også: Wozniackis modstander elsker græsset

- Det har været en proces over to-tre år. Thomas Högstedt (Sharapovas nuværende træner, red.) var også i billedet. Så var der Adidas-folkene, Sven Groeneveld og Darren Cahil. Men ingen af dem ville overtage min rolle, for de havde deres egne kontrakter.

- Vi har ikke mange trænere på turen, som passer til Caroline. Vi har talt og talt men endte altid med os to alene.

- Du skal tænke dig godt om, for det er et problem at skifte ofte. Alt for mange kan se hendes plusser og minusser, og den viden bærer de videre til deres næste spiller, som er Carolines konkurrent. Sådan er miljøet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen