Sundt for Caroline med afstand til far

Kommentar: Far Piotr er trådt i baggrunden, og lader Thomas Johansson træne Caroline Wozniacki i fred, og det er opmuntrende nyt, mener Ekstra Bladets udsendte tennisjournalist ved Wimbledon

Det er godt nyt, at Wozniacki laver store ændringer i sit spil, selv om det sker midt i sæsonen, mener Ekstra Bladets tennisjournalist ved Wimbledon. (Foto: AP)
Det er godt nyt, at Wozniacki laver store ændringer i sit spil, selv om det sker midt i sæsonen, mener Ekstra Bladets tennisjournalist ved Wimbledon. (Foto: AP)

Med fare for at blive kaldt jubelidiot, hvis Caroline Wozniacki ryger ud mod en farlig modstander i første runde, synes jeg, at der er aktuelle opmuntringer at hente i Wozniacki-lejren.

For hendes gode humør her på Wimbledon bunder tydeligvis i, at hun selv føler, at tingene begynder at fungere omkring hende, og at hun er i spillemæssig fremgang.

Jeg var ganske vist tæt på at få jordbærrene galt i halsen, da jeg erfarede, at Caroline Wozniacki havde smidt hele seks et halvt kilos tryk i sine ketsjerstrenge få dage før, en grand slam skal begynde.

For den ændring kommer oven i det andet, primært serven, som svenske Thomas Johansson er ved at justere på.

Men som Piotr Wozniacki pointerer det andetsteds på disse sider, så skal ny udvikling starte et sted. Det er nu, svenskeren kan hjælpe til, og det er vel også nu, Caroline for alvor trænger til et løft ud af sin spillemæssige suppedas.

Det er også opmuntrende at se, hvordan Johansson får lov at agere frit og implementere sine ideer med en Piotr Wozniacki som kun sporadisk råbende tilskuer.

Læs også:

Se også: Piotr: Derfor handler vi nu

Og det var ikke mindst fint at se svenskeren få lov at gå på banen med gode råd til en opmærksomt lyttende Caroline i Eastbourne forleden.

Det er en øvelse, han efter reglerne ikke kan gentage i grand slam-regi, men det var et endog meget stort, psykologisk skridt i forhold til at bryde mange års sammentømret dialog mellem Piotr og Caroline alene.

Det er godt, at der er opbrud, for modstanderne har desværre mistet en del af deres opbyggede respekt for hende. Hun har hængt fast i et spillemønster, som gør hende for let at læse og reagere på, og de borer ufortrødent i hendes forhåndsside, indtil det ofte giver bonus.

Det er på tide, Caroline gør op med sig selv, hvor hun vil hen med sin tennis, og hendes tydelige respekt og sympati for Johansson er et rigtigt godt afsæt til at udvikle et spil, der har stået lidt i stampe.

Det er meget muligt, at hun ikke får alt det nye til at fungere optimalt i denne turnering. På den anden side kan et par sejre generere den selvtillid, der hjælper udviklingen så meget på vej, at hun pludselig bliver en faktor i feltet. Og det havde de færreste vist regnet med.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen