Legende: Nu er det alvor, Caroline

– Caroline Wozniacki kan glemme WTA-toppen, hvis ikke hun lægger sit spil om, mener Chris Evert

Caroline Wozniacki røg mandag ud af græsturneringen i Eastbourne. Amerikanske Christina McHale slog Wozniacki i 1. runde. (Foto: PA)
Caroline Wozniacki røg mandag ud af græsturneringen i Eastbourne. Amerikanske Christina McHale slog Wozniacki i 1. runde. (Foto: PA)

– Caroline Wozniacki skal have mere fart i ketsjeren. I dag nøjes hun ofte med at transportere bolden. Det var godt nok til at vinde kampe for ti år siden, men det er ikke nok i dagens hårde konkurrence, som er meget skarpere end for bare et år siden.

Chris Evert er markant i sin bedømmelse af den kriseramte dansker, her fire dage før Wimbledon serves i gang.

Læs også:

Se også: Ny nedtur for Wozniacki

Og den 18-dobbelte Grand Slam-vinder indleder faktisk med et suk, da Ekstra Bladet spørger hende om Wozniackis aktuelle situation og fremtidsmuligheder.

– Oh, Caroline, lyder det, før hun holder en lille kunstpause.

– Det store problem er hendes placering på banen. Jeg har altid været kritisk over for netop det. Hun står alt for langt tilbage og venter på, at bolden skal komme til hende og til hendes store sving.

– Hun er simpelt hen nødt til at rykke frem og tage bolden tidligere. Hun er nødt til at blive mere aggressiv i sit grundspil, opfordrer amerikaneren, der i dag er ekspertkommentator for den store sportskanal ESPN.

Læs også:

Se også: Caroline: OL slår Grand Slam

Chris Evert har selv stået i syv Wimbledon-finaler, men den slags storkampe er ikke noget tema for Caroline Wozniacki lige nu, mener hun.

– Hun skal først arbejde med flere ting. Jeg fornemmer, at hun prøver at få mere svirp i sin serv, og det får hun også brug for, hvis hun vil tilbage i top fire.

– Forhåbentlig vil hendes nye træner (svenske Thomas Johansson, red.) arbejde på de ting, jeg nævner, for Caroline er pisket til at foretage nogle forandringer i sit spil. Det har længe været åbenlyst for mig.

– For jeg håber da ikke, at Caroline er tilfreds med, at hun har ligget som nummer et, spørger hun retorisk.

Chris Evert håber i øvrigt, at kvindetennis snart vil fostre en ny version af den slags mytiske rivaliseringer, som hun selv udkæmpede med Martina Navratilova.

Hun nævner Victoria Azarenka og Maria Sharapova som mulige kandidater, men i årets Wimbledon ser hun en helt tredje som vinder:

– For mig er Serena Williams favorit. Græsset ligger bare så godt til hende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen