Hawk Eye er for dyrt til Farum

Utallige gange i hver kamp har Caroline Wozniacki brokket sig over linjedommernes kendelser i e-Boks Open

Tennisstjernen Caroline Wozniacki er vant til at spille med Hawk Eye, når hun spiller de store turneringer i udlandet. Men hun skal ikke forvente, at linjeteknologien kommer til Danmark.

Hawk Eye, der er en teknologi, der i slowmotion kan afgøre, om en bold er inde eller ude, er nemlig en alt for stor omkostning for Nordic Sports Group (NSG), der er arrangører af WTA-turneringen e-Boks Open i Farum Arena.

- Det er for dyrt, er den korte kommentar fra bestyrelsesformand i NSG, Steen Thomsen.

Under turneringen, som blev spillet fra 7. til 15. april, har spillerne flere gange vist sig uenige med linjedommerne.

Især danske Caroline Wozniacki har været frustreret over de mange kendelser, som hun ikke har været enig i. Hun har sparket til bolde, smidt med sin ketsjer, højlydt brokket sig og givet sig tid til at forklare en linjedommer om reglerne i tennis.

- Jeg ved, at nogen river hovedet af mig, hvis jeg siger, jeg gerne vil have Hawk Eye i turneringen til næste år, siger den 21-årige tennisspiller og trækker på smilebåndet.

- Men jeg vil foreslå det, selvom jeg ved, at det er dyrt, tilføjer hun.

Steen Thomsen forklarer, at det ikke er muligt at installere teknologien på trods af, at der er rigtig mange bolde, der har været til diskussion under turneringen i Farum.

- Det kræver en permanent installation, og det vil man ikke kunne gøre i en hal. Det er meget vanskeligt, forklarer han.

Hvis turneringsarrangørerne ikke kan finde pengene til den eksklusive teknologi, har Wozniacki også et andet forslag.

- Det kan bare være en Hawk Eye som mig, griner hun og henviser til, at hun mener, hun sagtens kan se, om en bold er inde eller ej.

Caroline Wozniacki tabte søndag finalen 4-6, 4-6 til tyske Angelique Kerber.

Næste udfordring er en turnering i Stuttgart 23. april.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere