Finale-nedtur for Caroline

Efter en tæt og dramatisk finale, hvor Wozniacki blev behandlet for en ankelskade midtvejs, tog tyske Angelique Kerber titlen i Farum

Caroline Wozniacki tabte finalen i WTA-turneringen i Farum. (Foto: Lars Poulsen)
Caroline Wozniacki tabte finalen i WTA-turneringen i Farum. (Foto: Lars Poulsen)

Caroline Wozniacki var på jagt efter årets første WTA-titel, den 19. i alt og den tredje i træk i Farum Arena, men tyske Angelique Kerber – og muligvis en ankelskade - kom i vejen.

Efter en time og 38 minutters tæt fight tabte hun finalen i e-Boks Open med 4-6, 4-6.

Det blev en flot finale, den hidtil klart bedste i Farum, mellem to formstærke piger, der begge dækker banen godt. Tyskeren har virkelig løftet sit spil det seneste år, og hun bød både på drilske stopbolde, gode servereturneringer og linjeslikkende grundslag.

Normalt kan Caroline nedkæmpe sine modstandere og efterhånden trække et stigende antal træthedsfejl ud af dem, men Kerber har arbejdet målrettet med sin fysik det seneste år, og hun holdt stand hele vejen, ligesom hun viste, at hun nu kan lukke kampene, når hun skal.

Dansk udfald
Kampen var allerede fra starten intens med lange, tempofyldte dueller. Kerber lagde skarpt ud med at bryde Wozniacki, men hjemmefavoritten brød straks tilbage, og det blev også trenden i de næste partier, hvor Caroline kom tilbage til 2-2 via sine fantastiske, defensive evner og løb det umulige op, indtil tyskeren brændte.

Se også: Arrangører: Ingen folkefest i Farum

Umiddelbart efter blev hun den første, der holdt serv, da Kerber lagde en stopbold ud i grøften, og i næste parti stod hun så med 40-0 og tre breakbolde, men tyskeren holdt hovedet koldt og ketsjeren varm og holdt stand.

Så var det tyskeren, der fik chancen for et brud, men Caroline fik afværget, da hun afsluttede endnu en lang duel med en kort, vinklet baghånd.

Kerber udlignede til 4-4 på en netruller, og så kom et dansk udfald. Caroline, der i forvejen ikke havde servet i nærheden af samme niveau som i semifinalen, overstyrede flere bolde ud over baglinjen, og med bruddet til 5-4 kunne Kerber gå ud for at serve sættet hjem.

Det gjorde hun, men først efter hård fight og en breakbold, hvor danskeren desværre sendte en ellers tilforladelige serv i nettet. 6-4 efter 46 minutter.

Startede sættet nervøst
Caroline startede andet sæt nervøst med en dobbeltfejl og dårlig timing i de næste dueller, så Kerber brød straks.

I næste parti første duel fik den pakkede hal et mindre chok. Wozniacki faldt og blev siddende på gulvet, indtil hun blev hjulpet hen til sin stol. Efter et par minutters behandling og en omgang tape på højre ankel gik hun dog ud og genoptog kampen.

Kort efter afgjorde hun en lang duel med sin smukke baghånd ned langs linjen. Et oplagt våben mod en venstrehåndsspiller, og det var i det hele taget, som om pausen bragte lidt mere ro i hendes tanker og spil. Det resulterede i hele fire breakbolde og på den sidste lykkedes det. Kerber slog ud, og Wozniacki udlignede.

Det gav ny, mental medvind, og momentum var skiftet. Nu foldede danskeren sit spil ud, mens tyskeren tilsyneladende var gået lidt kold. Caroline holdt serv, og Caroline brød til 3-1. Det generede hende heller ikke at komme ned med 0-30 i næste parti. Med flot spil tog hun også det fjerde i træk.

Så endte flyveturen i en mavelanding. At Kerber tog sit næste parti rent, var ikke ulogisk, men da Caroline, foran 4-2, skulle ud i et vigtigt serveparti, mistede hun dybde og kom et skridt bagefter. Tyskeren brød tilbage via flere afgørende forhåndsslag ned langs linjen, og hun udlignede også let til 4-4.

Så fulgte et parti, hvor hjemmefavoritten langt fra følte sig på hjemmebane. I alt fald var hun utilfreds med flere tætte linjekendelser, som gik Kerbers vej og gav hende sit fjerde parti i træk.

Så stod udfordreren i en situation, hvor hun kunne serve sejren hjem, men danskeren havde andre planer, og med et par knivskarpt vinklede baghåndsslag tilspillede hun sig tre breakbolde.

Men Kerber overvandt dem alle, og da Caroline slog en baghånd ned ad linjen på matchbolden, blev den dømt out. Det var Caroline også.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere