Caroline klar til kvartfinalen

- Hendes spil passede mig fint, sagde danskeren, der sikkert besejrede Pauline Parmentier og er storfavorit mod endnu en franskkvinde i morgen

Wozniacki arbejdede sig torsdag sikkert videre i Farum. (Foto: Lars Poulsen)
Wozniacki arbejdede sig torsdag sikkert videre i Farum. (Foto: Lars Poulsen)

Caroline Wozniacki er i kvartfinalen i e-Boks Open efter en sikker sejr på 6-2, 6-1 over franske Pauline Parmentier.

Indsatsen var gennemgående solid, og verdens nummer seks efterlod et opmuntrende indtryk af, at hun nu for alvor har spillet sig ind på underlaget i Farum Arena, hvor stemningen ikke ligefrem var euforisk undervejs.

- Generelt følte jeg, at jeg kunne styre spillet, og der var ikke så meget, jeg følte mig truet af, sagde vinderen.

- Parmentier spiller et spil, der passer godt til mig, og hvor jeg kan få rytme.

Franskmanden smed nerverne
Kampen startede på et spillemæssigt noget behersket niveau. Caroline havde breakbold allerede i første parti, og det lykkedes i det næste at bryde til 2-1 via et par store fejl fra en tydeligvis nervøs og trykket modstander, der ellers på forhånd havde sagt til Ekstra Bladet, at hun glædede sig til rollen som underdog på danskerens hjemmebane.

Efter et rent parti til Caroline fik Parmentier dog smidt de værste nerver over bord og begyndte at presse favoritten, der ind i mellem faldt lidt for langt tilbage bag baglinjen. Det lykkedes dog danskeren at hive et tæt parti hjem til 4-2, og nu var hendes baghånd også ved at være varm. Så varm, at hun fik tilkæmpet sig tre breakbolde og udnyttede den sidste til 5-2.

Kort efter servede hun sættet sikkert hjem.

Knækkede modstanderen
Andet sæt startede næsten identisk med det første. Ved 1-1 tilspillede Caroline sig tre breakbolde og udnyttede den tredje, da modstanderen efter et es og en forhåndsvinder slog bolden ud. Også i dette sæt holdt hun rent til 3-1, og så stod hun igen med 40-0 i modstanderens serv.

Denne gang fik Parmentier afværget i første omgang, men via en god servereturnering skaffede danskeren sig endnu en breakbold, og den udnyttede hun efter en lang duel.

Så var der ikke rigtigt mere tilbage i franskkvinden, og efter 67 minutters spil slog hun matchbolden i nettet til sikker dansk sætsejr på 6-1.

Mere fransk
Caroline møder i fredagens kvartfinale endnu en fransk modstander i spinkel skikkelse af Alize Cornet.

De to er jævnaldrende og mødt hinanden mange gange i juniortiden. I seniorregi har Caroline vundet tre af fire indbyrdes opgør og hun kan hævne sin veninde Malou Ejdesgaard, der fik to æg af Cornet i første runde.

- Det håber jeg da. Jeg har haft rigtigt mange kampe mod Alize Cornet, som jeg første gang mødte, da vi begge var elleve år gamle. Vi har en gang spillet fire timer. Jeg håber, det bliver kortere denne gang, smilede Caroline.

Det ligner til forveksling endnu en sikker, dansk sejr.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere