Når penge styrer

Det er ærgerligt, hvis det nye VIP-koncept i Farum Arena gør det svært for ægte tennis- og Caroline-fans at være med, skriver Ekstra Bladets tennisreporter i en kommentar

Caroline Woznicki efter sidste års sejr i Farum. (Foto: Jakob Jørgensen)
Caroline Woznicki efter sidste års sejr i Farum. (Foto: Jakob Jørgensen)

Kommentar af Ekstra Bladets tennis-reporter Troels Christensen

At kunne lytte til kritik er ofte første skridt på vejen til forbedringerne.

Og arrangørerne bag WTA-turneringen i Farum har igen i år vist vilje til at forbedre produktet.

Det kan aflæses direkte af et stærkere spillerfelt og dermed et løft af den sportslige værdi.

Hvor motiverede de så har været af ren og skær økonomisk nødvendighed, kan man kun gisne om.

Som det tydeligt er fremgået af denne uges historier på ekstrabladet.dk, er det tv-stationer og sponsorer, der får forretningen til at køre rundt.

Se også: Caroline fjernet fra primetime

At de dermed også får en afgørende indflydelse på afviklingen, er der for så vidt ikke noget odiøst i.

Money rules (pengene styrer), som det hedder i professionel sport, og uden de nævnte aktører, ville der selvsagt ikke være nogen turnering.

Men sport handler i meget høj grad om - og lever af - begejstring. Et vitalt input, som gerne kommer fra de helt almindelige, glødende sportsfans, der lægger pengene ved indgangen.

Og det er vel legalt at spørge, om det ikke kan gå lige lovlig meget op i kniv, gaffel og slips, når alt efterhånden indrettes efter VIP-segmentet.

Netop tennis er gennemsyret af det kommercielle element, og ingen andre sportsfolk stiller så massivt op på den røde løber, i VIP-loger eller til arrangerede events af enhver art.

Se også: Caroline skal slå veninderne

Det gør de professionelt og med indbygget forståelse for, hvem der skriver alle nullerne på deres præmiechecks og sponsorkontrakter. Fair nok.

Men midt i alt dette ligger en latent risiko for, at sporten i for høj grad bliver et anliggende for en lille kreds af velbeslåede. Det er ærgerligt, hvis det nye koncept i Farum Arena gør det svært for ægte tennis- og Caroline-fans at være med.

I mellemtiden kan man så håbe for stemningen, at der vil blive raslet godt med juvelerne på balkonen, som John Lennon så charmerende udtrykte det.

Også jeg efterlyste sidste år en opstramning, hvis turneringen skulle bevare sin sportslige troværdighed og undgå at ligne ren paradekørsel for Caroline Wozniacki.

Det er som sagt sket, og et navn som Jelena Jankovic klinger da af noget, selv om jeg er lidt i tvivl om hendes aktuelle form.

Hun har i øvrigt næppe været helt billig at hente til Farum, og så er vi jo tilbage ved det med pengene…

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere