Djokovic: Jeg er bedre end nogensinde

Selv om Novak Djokovic i år har tabt et par kampe, føler han sig på toppen af karrieren forud for French Open

Nenad Djokovic er på toppen. (Foto: AP)
Nenad Djokovic er på toppen. (Foto: AP)

Da 2011 blev til 2012, hed verdensetterne i tennis henholdsvis Caroline Wozniacki og Novak Djokovic.

Hos kvinderne er Wozniacki siden blevet skubbet godt og grundigt væk fra sin trone, hun ligger nu nummer seks i verden, og snakken om krise har fyldt en del i 2012, hvor danskeren endnu ikke har været i en finale.

Hos mændene kan man med meget god vilje måske også finde enkelte krisetegn hos Djokovic, omend jagten synes mere søgt end i tilfældet Wozniacki.

Søndag vandt Djokovic Sony Ericsson Open i Miami med en finalesejr på 6-1, 7-6 over verdens nummer fire, skotske Andy Murray.

Tidligere på året vandt serberen Australian Open, og året har hidtil budt på 20 sejre og to nederlag - begge i semifinaler.

En flot sæson på papiret, men alligevel ikke på niveau med 2011, hvor Djokovic på samme tidspunkt var ubesejret, hvilket han var i imponerende 41 kampe, indtil han i juni tabte semifinalen i French Open til Roger Federer.

- Sidste sæson var fantastisk, især de første fem-seks måneder. Alle år er forskellige. Jeg har åbnet dette år med en grand slam-sejr, en sejr i Miami og et par semifinaler. Jeg spiller lige så godt som for et år siden, siger Djokovic ifølge Reuters.

- Jeg er i topform og spiller det bedste tennis, jeg nogensinde har spillet, uddyber han.

Dermed forsøger han at lukke al krisesnak ned, selv om 2012 altså ikke har været et pletfrit år.

Serberens fokus den kommende tid er på gruset, hvor han fra slutningen af maj og et stykke ind i juni skal forsøge at hente en sejr i den franske grand slam-turnering French Open, som er den eneste, han mangler en sejr i på sit cv.

- Bevidstheden om, at jeg havde en fremragende grussæson sidste år - med turneringssejre i store turneringer - giver mig selvtillid, siger Novak Djokovic.

0 kommentarer
Vis kommentarer