Smukke Sharapova: Én stor illusion

Verdens bedst betalte, kvindelige atlet taler ud om kontrasten mellem træningsbanen og den røde løber før semifinalen mod Caroline Wozniacki

Maria Sharapova står på den anden side af nettet, når Caroline Wozniacki i aften spiller semifinale i Miami. (Foto: AP)
Maria Sharapova står på den anden side af nettet, når Caroline Wozniacki i aften spiller semifinale i Miami. (Foto: AP)

På banen er hun en skrigeskinke af en glohed kriger, der sætter maksimal kraft på 95 procent af sine slag.

Udenfor banen kan hun derimod virke kølig, distanceret og – ja, arrogant.

Og smuk. Så smuk, at hun er verdens bedst betalte, kvindelig atlet.

Men også Maria Sharapova indeholder selvfølgelig nuancer, som hun veloplagt løftede sløret for på sin pressekonferende efter kvartfinalesejren over Li Na. Her blev hun blandt andet konfronteret med de kontrastfulde billeder fra banen og den røde løber.

- Det er et interessant tema, for mine fans kender mig jo ikke personligt. De ser mig på kampbanen, og når jeg laver interviews, billeder, events og den slags, og så ser det hele nok utrolig glamourøst ud. De ser mig ikke, når jeg klokken syv om morgenen går ud på træningsbanen for at træne i seks timer, og når jeg udmattet går i seng 21.30 seks dage om ugen.

Caroline Wozniacki havde onsdag svært ved at tage det hele alvorligt. (Foto: AP) Tennis Hvad laver du med tungen, Caroline?

- Men selvfølgelig er vi privilegerede. Jeg ville jo aldrig ellers få de oplevelser, som tennis giver mig, siger Sharapova, der kom fra små kår i det vestlige Sibirien.

Kan lide at være kreativ
- Det er sjovt og underholdende, og jeg elsker at gøre det. Jeg kan lide at være kreativ, arbejde med de brands jeg har og møde talentfulde mennesker. Men i sidste ende lever også jeg et normalt liv. Jeg har en familie, jeg er en kvinde, og jeg sætter stadig pris på de helt små ting i livet.

- Jeg ved, at jeg er meget konkurrenceminded, jeg ønsker brændende at vinde og skriger vildt på banen, men når jeg er hjemme, er jeg meget rolig, smiler hun.

Sejren over Serena Williams giver ny respekt. (Foto: AP) Tennis Toptræner: Der er ny respekt om Wozniacki

- Den røde løber er dødbringende. Det varer kun et minut, og jeg vil ikke sige, at det er fake, men det er ærlig talt en stor illusion. På den røde løber ser alting perfekt ud. Du er smukt klædt på, har håret og makeup’en sat og er stylet. Ser du mig en time senere, vil du spørge, hvor al den glamour blev af.

- Jeg elsker, hvad jeg gør, men jeg ved også, at det er det hårde arbejde, som giver sejrene, forklarer Sharapova, der vandt Wimbledon som 17-årig men måtte holde en lang pause efter en skulderoperation i 2008.

Caroline Wozniacki fik endelig skovlen under en af Williams-søstrene. (Foto: AP) Tennis Carolines største triumf

Føler hun sig som en bedre spiller nu?

- Det er virkelig svært at sammenligne forskellige tidspunkter i din karriere. Jeg har været meget igennem siden min seneste grand slam-sejr. Jeg var væk i en periode, og så ser du på sporten og det at spille så meget på en anden måde, end da du var 21 år. Jeg kan ikke sammenligne, men jeg prøver hele tiden at forbedre mig kamp for kamp.

Tennisbanen min oase
- Når det er hårde tider, er tennisbanen min oase. Der glemmer du alt andet. Den følelse elsker jeg.

Caroline Wozniacki i festhumør i Indian Wells. (Foto: AP) Nyheder Galleri: Caroline laver fis med Sharapova

Jeg ved godt, det lyder fjollet, fordi du bare slår til en tennisbold, men det er virkelig en fin følelse for en ung kvinde, at du er god til noget men stadig kan blive bedre.

Hjælper det I hendes job at være smuk, blev hun spurgt:

- Well, det er jo ikke et krav i dette job. Men føler du dig selv smuk, så gør det dig smuk.

Caroline Wozniacki besejrer Serena Williams for første gang i karrieren. (Foto: AP) Tennis Caroline bankede Serena

På banen gør hun også en dyd ud af at trippe yndefuldt rundt, før hun igen smider en bombe af sted.

- Mit spil bygger selvsagt på at gå aggressivt efter mine slag, men jeg skal også være opmærksom på, at bolden nogle gange skal tre-fire-fem-seks gange over nettet, før den anden fejler. Så det handler også om stabilitet og evnen til at blive derude så længe, som det er nødvendigt, siger Sharapova, der har været igennem mange, lange kampe i Miami efter en lang turnering i Indian Wells.

Nu handler det så om semifinalen mod en vis Wozniacki.

- Caroline har af flere årsager været en af de mest konstante spillere på turen. Det handler selvsagt om en semifinale, så hun er en hård modstander, sagde russeren, før hun kendte navnet på sin modstander.

På det tidspunkt havde hun næppe foretrukket Serena Williams, men måske kommer hun på andre tanker, mens hun kaster et sidste blik i spejlet på vej ud til mødet med danskeren.

1 af 3 De to piger hygger sig i hinandens selskab. Hér forud for WTA-turneringen i Indian Wells tidligere i marts. (Foto: AP)
2 af 3 Drillepinden Wozniacki forsøger at knalde en ballon under et Sharapova-interview. Et projekt der i øvrigt mislykkes. (Foto: AP)
3 af 3 Maria Sharapova står på den anden side af nettet, når Caroline Wozniacki i aften spiller semifinale i Miami. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer