Toptræner: Der er ny respekt om Wozniacki

Michael Mortensen tillægger Wozniackis sejr over Serena Williams stor betydning for resten af sæsonen

Sejren over Serena Williams giver ny respekt. (Foto: AP)
Sejren over Serena Williams giver ny respekt. (Foto: AP)

Den danske toptræner Michael Mortensen melder Caroline Wozniacki tilbage i den absolutte verdenstop efter sejren på 6-4, 6-4 over Serena Williams i kvartfinalen ved Sony Ericsson Open i Miami.

- Jeg er så glad på Carolines vegne. Hun har haft det svært de seneste måneder, så det er en psykologisk meget vigtig kamp for hende at vinde.

Skuffet Serena: Jeg spillede på 20 procent

- Denne sejr kommer ikke kun til at betyde noget for den igangværende turnering, men også for de kommende turneringer og resten af sæsonen. Denne sejr kan få hende op på det niveau, hun normalt spiller på, så det er særdeles positivt, siger han.

Michael Mortensen, som sidste år guidede kineseren Li Na til triumf ved grand slam-turneringen French Open, rangerer sejren højt i Wozniackis karriere, der har budt på 18 turneringssejre.

Carolines største triumf

- Sejren vil jeg placere meget højt på listen over de vigtigste sejre i Carolines karriere overhovedet, fordi hun på det seneste ikke har spillet den tennis, vi ved, at hun kan spille. Denne kamp vil gøre en kæmpe forskel for hende.

- En meget vigtig brik er blevet lagt på plads nu i den proces, Caroline er inde i for tiden. Der er ikke noget bedre end at vinde sådan en kamp, hvor man beviser for sig selv og omverdenen, at man altså holder et højt niveau.

Sharapova har overtaget mod Wozniacki

- Det er en kamp, der er lige så meget værd at vinde som en stor turnering, vurderer Michael Mortensen.

Toptræneren fornemmer også, at Wozniacki, der er nede som nummer seks i verden i øjeblikket, med sejren sender et stærkt signal til konkurrenterne.

- Måske mange af de andre spillere var begyndt at tænke, at de godt kunne slå Caroline, men nu bliver det manet lidt i jorden, og nu er der igen respekt om hende igen, siger Michael Mortensen.

Caroline bankede Serena

I semifinalen torsdag er russeren Maria Sharapova modstanderen for Wozniacki.