Caroline bankede Serena

Stolt Caroline Wozniacki gik i åben krig mod hårdtslående Williams og tog hidtil sin største skalp med nervøs Rory som tilskuer

Caroline Wozniacki besejrer Serena Williams for første gang i karrieren. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki besejrer Serena Williams for første gang i karrieren. (Foto: AP)

I ugevis har der været talt om Caroline Wozniackis formkrise og vigende selvtillid. I nat gav hun svar på tiltale. Big time!

På Crandon Park i Miami, Williams-søstrenes hjemmebane, passerede hun en ny milepæl i karrieren, da hun endelig fik has på en af sportens helt store, hårdtslående mestre, Serena Williams. Vel nok hendes største skalp til dato.

Med en synligt nervøs Rory McIlroy som tilskuer vandt hun kvartfinalen med 6-4, 6-4 efter 95 minutters power-tennis foran et særdeles medlevende publikum, der ikke entydigt var på hjemmefavorittens side.

Men det var tæt til sidst, hvor den 21-årige dansker var ved at miste grebet om kampen. Bagud 1-5 i andet sæt åd en sammenbidt kæmpe sig ind på den modstander, hun aldrig har tabt til, og da Caroline Wozniacki foran 5-4 skulle serve kampen hjem, var stemningen elektrisk.

30-0 blev til 30-30, før endnu en stærk førsteserv til kroppen skaffede matchbolden. Her måtte Caroline stoppe sin servebevægelse og forsøge at hoppe nerverne ud af kroppen. Og da Serena sendte en baghånd i nettet, var lettelsens glæde til at få øje på.

Rory klaskede hænder med alle i nærheden, mens Piotr Wozniacki og Sven Groeneveld bød på stående applaus. Og så kom Caroline til mikrofonen:

- Ja, det her var afgjort specielt for mig. Hun er en stor champ, og jeg holder meget af hende. Det var en stor bedrift, smilede hun om kap med projektørerne.

- Jo, jeg vidste godt, at jeg skulle lukke kampen med det parti. Jeg nåede lige at tænke tilbage til vores kamp i Sydney, hvor jeg også havde matchbolde: Please, ikke igen. Og jeg vidste, at hun ikke ville give mig noget frivilligt.

Caroline var som sædvanlig under konstant pres fra amerikanerens store serv og tunge grundslag, men i denne kamp turde hun møde begge dele med tro på, at hun både kunne absorbere modstanderens fart og lægge pres på den anden vej.

Og så var hun selv tvunget til at serve godt. Mange førsteserver blev sat ind på amerikanerens bastante krop, og der måtte satses på andenserverne, for at de ikke skulle blive straffet direkte på returen.

Benarbejdet var tilbage i det velkendte tråd, forhånden stod godt imod, og baghånden var tilbage som en stærk motor i de åbne dueller. Der var end duft af den spiller, som så længe var verdens nummer et.

Williams startede såmænd kampen med et es og tog ubesværet sit første parti, før Wozniacki udlignede, og så brød danskeren såmænd også på kampens første breakbold.

Caroline var bagud 0-30 i begge sine to næste servepartier men fik dem hevet hjem ved god fight, et par uprovokerede, amerikanske fejl og ind i mellem nogle gode førsteserver på kroppen.

Foran 5-4 skulle hun så serve sættet hjem og det lykkedes at trække et par fejl ud af Williams og selv begå et es, før endnu en god førsteserv fik modstanderen til at fejle.

Sættet varede 44 minutter, hvor Wozniacki slog fire vindere og Williams 15. Til gengæld var antallet af uprovokerede fejl 8-18, og amerikaneren var ikke i nærheden af en breakbold.

Andet sæt startede som det første. Caroline brød til 2-1, da Serena kom frem til net bag en lidt for løs flugtning og blev straffet med et forhånds-passerslag.

Da Williams servede bagud 1-3 røg de to kombattanter ud i et langt, nervepirrende parti. På Carolines tredje breakbold fik Serena godkendt et baghåndsslag ned langs linjen, men danskeren valgte at konsultere ’hawkeye’, som dømte bolden ude. 1-4.

Da Caroline kort efter servede sig foran 5-1 lignede det en afgørelse.

Men også Serena Williams er en fighter og under adskillige ’come on’-brøl åd hun sig tilbage og nåede op på 4-5.

- Ingen panik, sagde Piotr Wozniacki under sit efterfølgende besøg ved datterens stol.

Den sneg sig alligevel lidt ind. Men også den blev slået væk af krigeren Caroline Wozniacki.

I torsdagens semifinale møder hun Maria Sharapova.