Caroline sendt ud af useedet tysker

Den danske tennisstjerne tabte for tredje gang i træk til Julia Görges og kan dermed ikke forsvare sin titel fra i fjor i Dubai

Caroline Wozniacki  tabte efter mere end to timers kamp med 6-7, 5-7 til den useedede tysker Julia Görges. (Foto: AP/Hassan Ammar)
Caroline Wozniacki tabte efter mere end to timers kamp med 6-7, 5-7 til den useedede tysker Julia Görges. (Foto: AP/Hassan Ammar)

For tredje gang i træk fik Caroline Wozniacki stryg af tyske Julia Görges, da tyskeren vandt en spillemæssigt stærkt svingende semifinale i Dubai med 7-6, 7-5.

Det er tydeligt, at tyskerens spil ikke passer Carolines temperament. Görges har en skræmmende forhånd, og hun har fundet ud af at drille danskeren med høje bolde for at trække blottelser ud af hende, så hun kan afgøre duellerne.

Caroline prøvede omvendt at bore hende i baghånden for at tække fejl ud, så i lange perioder blev det en uskøn affære, hvor det hele tiden var afgørende, om tyskeren ramte skiven eller ej.

Entydligt billede i første sæt
Görges åbnede kampen med et es, men måtte overvinde en breakbold for at holde parti. Ved 2-1 fik hun selv en, og den forvandlede hun med sin hammer af en forhånd til point.

Caroline brød dog hurtigt tilbage på en række fejl fra tyskeren, men fra 3-4 og 30-0 føring i egen serv spillede hun for kort og for passivt. Görges gik igen ind og smadrede bolden inside out med forhånden og bragte sig foran 5-3.

Læs også:

Se også: Polsk veninde klar til Caroline

Billedet var entydigt i første sæt. Enten slog tyskeren vindere, eller også fejlede hun. Det sidste gav i næste parti Caroline tre breakbolde, men de blev ikke udnyttet, og så stod tyskeren med en sætbold. Lige da valgte danskeren så at slå sin første rene vinder i kampen.

Så fulgte endnu en serie breakbolde i det lange parti, der ikke mindst blev hentet på at gætte rigtigt i defensiven, og på den syvende lykkedes det, da Görges slog for langt. Trods et trænerbesøg ved sideskifte havde tyskerens humør taget så meget skade, at hun lavede fire fejl til et rent dansker-parti.

Afgørelse i tiebreak
Til sidst måtte det mere end en time lange sæt afgøres i en tiebreak, og her kom Görges klart bedst fra start – desværre godt hjulpet på vej af flere grove fejl fra en mere og mere rådvild Wozniacki. Sådan en sluttede hun også sættet af med, da hun helt mistimede et af den slags smash, som hun ellers altid udfører så sikkert.

Andet sæt startede med en baghåndsvinder fra Görges og endnu et skævt slag fra Caroline. Lidt senere lavede hun sin første dobbeltfejl og tre breakbolde senere endnu en i et udmarvende og nervøst parti, hvor tyskeren først udnyttede sin syvende breakbold, da hun med en stopbold lokkede Caroline frem for derefter at lobbe hende ud.

Det lykkedes en hårdt fightende Caroline at bryde tilbage, men så kom hun igen i problemer i egen serv og smed en 30-0 føring væk. Så væltede fejlene i stedet ud af Görges. 2-2 rent. Og så bragte Caroline sig såmænd foran med en forhåndsvinder.

Møder Radwanska i finalen
Tyskeren havde helt tabt småkagerne, mens verdens nummer fire nu hævede niveauet og brød til 4-2. Men momentum svingede igen. Tysk break og udligning til 4-4.

Ved 5-5 kom Caroline for alvor i problemer og med en linjeslikkende forhånd inside out, brød en jublende Görges. I næste parti fejlede hun groft og gav Caroline en breakbold, men desværre sendte hun med baghånden en ellers blød andenserv i nettet.

Kort efter afgjorde tyskeren den to timer og tolv minutter lange kamp med en tung forhånd.

I finalen møder hun Agnieszka Radwanska, der slog Jelena Jankovic, som gik helt død i tredje sæt.

1 af 2 Julia Görges ligger pt nummer 19 på verdensranglisten. Hun jagter i Dubai sin tredje titel på WTA Touren. (Foto: AP/Hassan Ammar)
2 af 2 Caroline Wozniacki tabte efter mere end to timers kamp med 6-7, 5-7 til den useedede tysker Julia Görges. (Foto: AP/Hassan Ammar)
0 kommentarer
Vis kommentarer