Caroline klar til ny optur

Caroline Wozniacki genfinder humøret ved at kombinere et sceneskift med hårdt arbejde på træningsbanen

Caroline Wozniacki fokuserer kun på den næste kamp og den næste turnering: –Hvis du spiller på et højt niveau, skal rangeringen nok komme hen ad vejen, siger hun. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki fokuserer kun på den næste kamp og den næste turnering: –Hvis du spiller på et højt niveau, skal rangeringen nok komme hen ad vejen, siger hun. (Foto: AP)

Et hop fra den ene ørkenstat til den næste og et par ordentlige svedeture på træningsbanen udgjorde de første skridt op ad trappen fra kulkælderen. To rappe sejre har sat speed på opturen, og nu er Caroline Wozniacki oppe i lyset igen.

Anderledes kan man dårligt tolke hendes lattermilde attitude i telefonen fra Dubai, hvor hun i går vandt sin kvartfinale mod Ana Ivanovic i to sæt.

På alle måder en opmuntring oven på den triste deroute i første kamp i Qatar i sidste uge, hvor hun formøblede tre matchbolde.

– Hvad gør du for at komme fri af de knap så gode perioder, du ryger ind i?

– Det handler først og fremmest om bare at træne hårdt. Det er opskriften, svarer hun på vej hjem til hotellet torsdag aften.

Skal holde hovedet koldt
– Jeg har været længe nok i sporten til at vide, at det altid vil gå op og ned. Derfor er det vigtigt at holde hovedet koldt. Det handler om ikke at tænke bagud. Du skal kun kigge fremad. Så kommer du op igen.

– Hårdt arbejde kan vel ikke gøre det alene?

Læs også:

Se også: Caroline blev for meget for smukke Ana

– Altså, hvis du bliver det samme sted og træner, kan tankerne hænge ved. Så kan du lige så godt slå dig selv oven i hovedet. Derfor skal du hurtigt tage videre til det nye sted, hvor du skal spille. Så får du nye impulser. Det giver næsten automatisk humøret et løft. Og især, hvis det er et sted, hvor du føler dig godt tilpas, og hvor du tidligere har spillet godt.

Det er i den grad tilfældet for Caroline Wozniacki i Dubai, hvor hun vandt turneringen sidste år, og hvor hun efterhånden har opholdt sig en del. Senest i december, hvor hun kunne kombinere træningen med at være sammen med sin golfspillende kæreste, Rory McIlroy.

– Er Dubai ved at blive dit tredje hjem?

– Jeg kan godt lide at være her. Vejret er næsten altid godt. Selv om det er lidt køligt lige nu, så regner det næsten aldrig. Du ved, hvad du kan forvente. Her er gode faciliteter, og så er her masser af ting at lave. Det er med til at tage dine tanker væk fra tennis, siger hun og remser op:

– Her er gode restauranter. Og så kan du chille ud, som jeg kalder det. Du kan shoppe og gå tur på havnepromenaden eller stranden. Og så kan du for eksempel spille golf, siger hun.

Ville da gerne være nr. 1 igen
– I dag er du ikke længere verdens nummer et. Hvordan har det forandret din hverdag på turen? Har det fjernet noget pres fra dine skuldre?

– Hvis du taber en kamp, mens du ligger nummer et, så møder du straks bemærkninger om, hvordan fanden det kunne gå til. Men samtidig vil jeg da helt klart gerne være på førstepladsen.

Læs også:

Se også: Tysk modstander til Caroline

– Men har fjerdepladsen ikke ændret lidt på dit fokus?

– Det er lidt anderledes, jo. Sidste år var det vigtigt for mig at slutte på førstepladsen. I år vil jeg bare vinde så mange turneringer som muligt.

– Det betød vel også, at du sidste år skulle holde øje med, hvor mange point du skulle forsvare for at holde forfølgerne væk?

– Nej, jeg tænkte ikke altid på, hvor mange point jeg skulle forsvare, og faktisk vidste jeg ikke altid, hvordan det hang sammen. Men jeg blev hele tiden mindet om det af medierne.

– Jeg har faktisk altid bare haft fokus på det næste, der skulle ske, og sjældent tænkt på, hvad der sker om en måned. Sådan har jeg det stadig.

Eurosport tidligst kl. 16

0 kommentarer
Vis kommentarer