Caroline blev for meget for smukke Ana

Wozniacki viste stigende formkurve, men kunne også glæde sig over et hav af fejl fra Ana Ivanovic

Ana Ivanovic brød Wozniackis serv hele tre gange i 2. sæt, men det var ikke nok til for alvor at true danskerens semifinaleplads. (Foto: AP)
Ana Ivanovic brød Wozniackis serv hele tre gange i 2. sæt, men det var ikke nok til for alvor at true danskerens semifinaleplads. (Foto: AP)

Caroline Wozniacki er i semifinalen i Dubai efter en sejr på 6-3, 7-5 over Ana Ivanovic.

En sejr, der ikke mindst blev til via stram, taktisk disciplin og flere rigtige beslutninger end den mere ustabile modstander.

Danskerens form er dog tydeligvis for opadgående, og hun fik både luftet beslutsomme vindere og – ind i mellem - omtanke på egne server, ikke mindst den tit så sårbare andenserv.

Allerede fra de første to partier blev dagsordenen sat. Ana Ivanovic slog et par vindere med sin store forhånd men leverede tilsvarende fejl med baghånden, så Caroline kunne holde serv. Derefter slog lavede hun et es og to dobbeltfejl men holdt dog sin serv.

24 uprovokerede fejl i 1. sæt
Mens Wozniacki konsekvent borede i serberens baghånd, udfordrede serberen sin modstander i forhåndssiden.

Fra 2-1 i dansk favør kom tre servegennembrud i træk, og Ivanovic havde alle chancer for også at reducere til 3-4. Men foran 40-0 formøblede hun de første tre breakbolde, som dog også blev afværget med klogt, dansk spil, og siden en fjerde.

Foran 5-3 servede Caroline sættet rent hjem.

Første sæt bød på 24 uprovokerede fejl fra Ivanovic mod 12 til Wozniacki, og styrkeholdet var det samme med hensyn til vindere: 10-5 til serberen.

Servekaos i 2. sæt
Ivanovic’ svingende serverytme gav det første break i andet sæt, da Caroline via to dobbeltfejl kunne bryde til 2-1.

Spillekvaliteten var nu oppe på et højere niveau, og underholdningsværdien fulgte med.

Smukke Ana fik vist, at hun også er en fighter, og stædigt arbejdede hun sig tilbage i sættet. Først brød hun tilbage til 3-3, og efter at have smidt sit eget serveparti gentog hun bedriften til 4-4.

Så fulgte et tæt, tæt parti. Ivanovic afværgede i første omgang to breakbolde, blandt andet med en challenge, der konverterede en ’out’ til et es, og siden en mere, før hun helt uprovokeret slog et let forhåndsslag ud i grøften.

Görges eller Hantuchova i semi
Dermed kunne Caroline serve sejren hjem, men så begyndte nerverne at spille med. Ivanovic brød hurtigt og ubesværet tilbage til 5-5.

I kvindetennis er det ikke nødvendigvis en fordel at serve, og med en longline-vinder med baghånden, brød Wozniacki for sjette gang, og denne gang gik det bedre.

Hun åbnede partiet med sit tredje es og kort efter stod hun med to matchbolde. Den anden kom i hus, da Ivanovic symptomatisk slog en baghånd ud over baglinjen.

I semifinalen møder hun vinderen af opgøret mellem slovakken Daniela Hantuchova og tyske Julia Görges.

I den anden semifinale mødes Agnieszka Radwanska fra Polen og serberen Jelena Jankovic.

Se også:

Wozniacki: Ana er altid hård