Caroline genfandt melodien og vandt

Både spil og selvtillid for opadgående, da hun besejrede rumæner og gjorde sig klar til kvartfinale mod Ana Ivanovic

Sejr til Caroline (Foto: Raoul Wegat)
Sejr til Caroline (Foto: Raoul Wegat)

Det var lige præcis sådan en kamp, Caroline Wozniacki havde brug for.

Efter en mindre krise med for passivt spil og nederlag i første kamp i Qatar, rejste danskeren sig i Dubai med en sikker sejr på 6-2, 6-3 over Simona Halep fra Rumænien.

Indsatsen var opmuntrende, fordi Wozniacki - med enkelte udfald - fandt sit spil mod en modstander, der spiller, som hun helst vil have det: Fra baglinjen uden de helt store våben eller drilske indfald. Det gav hende lov til at genfinde den rytme, som er så vigtig, hvis verdens nummer fire skal generere selvtillid og nye sejre.

Wozniacki: Folk bør tænke sig om

Danskeren spillede tålmodigt og passede fornuftigt på ikke at spille for kort i rumænerens solide forhånd, og i baghåndssiden var styrkeforskellen klar.

Caroline Wozniacki er ikke altid nogen god starter, men i denne kamp lagde hun fra land med et rent serveparti, og selv om de to fulgtes til 2-2, så fik hun tydeligvis spillet sig stadig mere varm, mens den et år yngre modstander i stigende grad overforcerede og fejlede.

Og da det lykkedes danskeren at bryde til 4-2, havde hun fundet melodien i en grad, så hun også snuppede de næste fem partier.

Først ved 0-3 i andet sæt kom Simona Halep igen på tavlen, men så brød hun til gengæld også til 2-3. Caroline brød tilbage, før hun igen smed sin serv. Bagud 0-30 i rumænsk serv fik hun hanket op i sig selv og brød til 5-3, før hun med nye bolde servede sejren hjem.

Caroline: Far er den bedste i verden

- Jeg synes, jeg spillede god tennis mod en hård modstander, og jeg er lykkelig for at være tilbage, sagde Caroline Wozniacki, der er forsvarende mester i Dubai.

Underlaget her, som er identisk med det i US Open, passer hende godt.

- Men luften gør også, at boldene går hurtigt, og det er en fordel for de hurtige spillere, konstaterede hun.

I kvartfinalen i morgen møder hun Ana Ivanovic, der ser ud til at være i god form efter tosæts-sejre over både Francesca Schiavone og - senest - Maria Kirilenko. Serberen fører 2-1 indbyrdes, men hendes to sejre ligger helt tilbage i 2008, mens Wozniacki vandt i Beijing i 2010.

Smukke Ana venter på Caroline