Wozniacki: Folk bør tænke sig om

Svar på tiltale: Hun er ikke helt oppe lige nu, erkender Piotr Wozniacki og giver kritikerne deres del af skylden

Bland jer udenom: Hvis folk ikke kan lide Carolines spil eller personlighed, kan de bare slukke for deres tv, siger Piotr om de såkaldte eksperter. (Foto: Benjamin Kürstein)
Bland jer udenom: Hvis folk ikke kan lide Carolines spil eller personlighed, kan de bare slukke for deres tv, siger Piotr om de såkaldte eksperter. (Foto: Benjamin Kürstein)

Der blæser i disse dage en strid vind over Dubai, som gør det svært at spille tennis. Men også i overført betydning er Caroline Wozniacki i modvind, før hun i dag træder ind i den turnering, hun vandt sidste år.

Sidste uges smertelige nederlag til Lucie Safarova tynger mere end trænerfyring og farvel til førstepladsen, og Piotr Wozniacki, der igen er hendes træner, famler selv lidt efter optimismen.

– Caroline er ikke helt oppe lige nu, men hun kommer igen, siger han.

– Hun er ikke længere verdens nummer et. Fint nok. Hun skal have lov at tabe og vinde sine kampe. Vi har vores mål. Der er stadig tre Grand Slams i år.

– Vi arbejder på træningsbanen hver dag, og forhåbentlig kommer det til udtryk om et par måneder.

At hans datter pludselig tog til genmæle mod selveste Martina Navratilovas kritik, finder han såre naturligt:

– Vi skal ikke diskutere med hele verden, men jeg synes, sportsfolk bør respektere hinanden og tænke sig om to gange, før de udtaler sig. Caroline har aldrig talt nedsættende om fortidens store spillere. Vi respekterer dem.

Alle presser Caroline
– De såkaldte eksperter har hele tiden presset Caroline med, at der skulle ske noget nyt. Der er så mange, der gentager den samme kritik, at man begynder at tro på det.

– Vi forsøgte os med en træner, som vi troede var en af tourens bedste, men det var bare ikke godt nok, siger han med adresse til spanske Ricardo Sanchez, der var fortid efter Australian Open.

I Piotr Wozniackis verden bunder spillestils-debatten i forskellig smag:

– Det er forskelligt, hvem folk kan lide at se. Nadal har sine tilhængere, Federer nogle andre. Hvis folk ikke kan lide Carolines spil eller personlighed, kan de bare slukke for deres tv.

Nu går vi selv
– Nu går Caroline hele vejen med mig. Nu holder vi retningen med hjælp fra Adidas.

Caroline møder i dag Simona Halep, og hendes far er forberedt på lidt af hvert:

– Det blæser meget, og du skal koncentrere dig for overhovedet at ramme banen.

Om tidens hotteste spiller med 17 sejre i træk, Victoria Azarenka, siger han:

– Hun har selvtillid. Det er forklaringen. Så spiller du på den måde.

Den har Caroline Wozniacki haft før. Nu graver hun efter den i ørkensandet.