Anas svære genfødsel

Engelske Nigel Sears forsøger at genrejse Ivanovic, der i dag udfordrer Caroline Wozniacki

En gigantisk rutsjetur sendte på et tidspunkt Ana Ivanovic helt ud af Top 100, men nu er hun på vej i den rigtige retning –og det skal vises i dag mod Caroline Wozniacki. (Foto: AP)
En gigantisk rutsjetur sendte på et tidspunkt Ana Ivanovic helt ud af Top 100, men nu er hun på vej i den rigtige retning –og det skal vises i dag mod Caroline Wozniacki. (Foto: AP)

I eftermiddag deler de centre court som skueplads for deres kvartfinale i Dubai, men Ana Ivanovic og Caroline Wozniacki deler så meget andet.

En svaghed for mandlige golfspillere, for eksempel, en fortid som verdens nummer et samt en ny og –formentlig særdeles velbetalt –markedsføringsopgave som ambassadører for Dubai Duty Free.

Men de nydelige piger er to forskellige steder i deres tenniskarriere. For hvor danskeren i et stykke tid har tilhørt den absolutte verdenselite, kæmper serberen stadig med at finde det spil, der gjorde hende til vinder af French Open i 2008.

Ingen hurtig løsning
Kærestesorger, krakelerende selvtillid og koks i kulissen sendte hende en overgang på en rutsjetur helt ud af Top 100, men Nigel Sears, der som hendes træner siden i sommer forsøger at genrejse hendes karriere, mener, at hun er godt på vej.

– Skridt for skridt kommer hun tilbage til den standard, hun ønsker, men der er ikke nogen hurtig løsning her. Man kan ikke bare tænde og slukke for den slags, siger den erfarne englænder.

Læs også:

Caroline genfandt melodien og vandt

Han har afløst en lille håndfuld forgængere, som ikke kunne få det til at fungere med den mentalt så skrøbelige spiller, der stadig kan ligne et neurotisk tilfælde, når hun begynder at kaste bolde op til sin serv i alle mulige og umulige retninger.

– Men hun har altså også måttet slås med en masse skader, påpeger Sears.

– Det er nok fair at sige, at hun vandt en grand slam for tidligt i sin karriere, for derfra blev det svært for hende.

Læs også:

Smukke Ana til eftermiddagskaffen

– Der er så mange ting, der skal arbejdes på, og det er en stor udfordring for mig. Men jeg ser nogle virkelig opmuntrende tegn på, at hun flytter sig hurtigt i den rigtige retning.

Caroline Wozniacki skal altså prøve at forsinke den udvikling, og hun viste selv gode takter i sin sejr på 6-2, 6-3 over rumænske Simona Halep, hvor hun fik slået sig varm i grundspillet.

Caroline i bedring
– Det var en okay kamp af Caroline, vurderede Piotr Wozniacki, der har opskriften klar til også at besejre Ana Ivanovic:

– Hun satser hele tiden på sine slag, men hvor hendes forhånd er virkelig god, er det mere nervøst i baghåndssiden, så vi vil nok kigge den vej, siger han.

Han fortæller apropos, at den håndledsskade, der hæmmede Caroline i starten af året, er i stadig bedring. Det betyder, at hun nu for alvor kan slå igennem med baghånden, og det lover godt for taktikken mod Ivanovic.