Nadal: Franskmænd besat af doping

Efter at være blevet latterliggjort i et fransk satireshow på tv skyder superstjernen Rafael Nadal tilbage

Rafael Nada er træt af de franske drillerier. (Foto: AP)
Rafael Nada er træt af de franske drillerier. (Foto: AP)

Et fransk satireshow på tv, der mere end antydede, at den spanske tennisstjerne Rafael Nadal er dopet, har antændt en krig på ord mellem de to nationer. Den blander Nadal sig nu i med kritik af de franske medier.

- De er en smule besat af dopingspørgsmålet i Frankrig, og i Spanien har vi givet dem mere opmærksomhed, end de fortjener, siger Nadal til den spanske tv-station Antena 3 ifølge nyhedsbureauet AFP.

Satireshowet 'Les Guignols' - Dukkerne - bragte i sidste uge en sketch, hvor en skuespiller udklædt som en karrikatur af Nadal drikker en liter vand og tisser i tanken på sin bil, hvorefter han bag rattet i rasende fart drøner af sted. Sketchen blev efterfulgt af teksten: 'Spanske atleter - det er ikke tilfældigt, at de vinder'.

Se også: Spanien raser over fransk Nadal-hån

Ordene mistænkeliggør således ikke blot Nadal, men alle topatleter i Spanien, som i de senere år har domineret nogle af de største sportsgrene. Sketchen blev bragt samme dag, som Alberto Contador blev idømt to års dopingkarantæne.

Sketchen fik den spanske minister for uddannelse, kultur og sport, José Ignacio Wert, til at kræve en undskyldning, men satireshowet svarede blot igen med en ny sketch, hvor dukker forestillende Nadal og andre spanske topatleter skrev under på en støtteerklæring til Contador - med kanyler i stedet for kuglepenne.

Tirsdag erkendte minister Wert, at Spanien har et problem, der skal løses:

- Vi har et problem med doping, og derfor gør vi alt for at sikre, at Spaniens antidoping-lovgivning er i overensstemmelse med WADA's antidoping-regler, sagde Wert ifølge nyhedsbureauet AP.

0 kommentarer
Vis kommentarer