Topspiller: Familien snød mig for 336 mio

Arantxa Sanchez-Vicario vandt fire Grand Slam-titler, men hendes familie formøblede formuen væk

I dag er der ikke mange euro tilbage af lege med for den tidligere topspiller. (Foto: AP)
I dag er der ikke mange euro tilbage af lege med for den tidligere topspiller. (Foto: AP)

At forældre - især fædre - har stor indflydelse på kvindelige tennisstjerner er ingen hemmelighed.

Desværre er det ofte med et stort minus foran, når fædrene pacer døtrene frem og i flere tilfælde har skabt opmærksomhed omkring egen person ved at lave ballade.

I tilfældet Arantxa Sanchez-Vicario var det anderledes. Den spanske grusspecialist, der i halvfemserne dominerede med Steffi Graf og Monica Seles, havde i sine forældre en sikker sidste skanse, der tog sig af den voksende formue og hver måned udbetalte løn til deres talentfulde datter.

Det var først i 2002, da Arantxa stoppede som professionel og for alvor løsrev sig fra sit ophav, at hun opdagede virkeligheden.

Overgik brødrene
Formuen var væk. Formøblet af de ellers så pålidelige og ordentlige forældre.

Det fortæller Sanchez-Vicario i en bog, der netop er kommet på gaden.

Angiveligt er det lykkedes far Emilio og mor Marisa at spendere 60 millioner - dollars. Svarende til knap 336 millioner kroner.

- Jeg tvivlede aldrig på, at min far ville holde styr på min økonomi på den mest effektive og fordelagtige måde, skriver Sanchez-Vicario blandt andet.

Forældrene var nærmest besatte af datterens karriere, der overgik brødrene Emilio og Javiers. Emilio var stærkest i double, hvor han nåede til tops i Grand Slam-regi. Men Arantxa var lige et par niveauer over.

I dag har brødrene taget forældrenes parti. Og derfor har Arantxa ikke kontakt til nogle af dem mere.

Syg af kræft og Alzheimers
Til gengæld har hun ikke en krone eller euro - og skylder tilmed skattefar en sum penge.

- De efterlod mig ingenting, og jeg skylder skattemyndighederne. Hvordan kan det være, at alt hvad jeg har opnået, er væk, skriver hun i et retorisk spørgsmål.

Forældrene ønsker ikke at udtale sig om anklagen, før de har talt med deres advokat. Dog afviser de, at datteren skulle være gået fallit.

Fader Emilio, der i dag er blevet 75 år, ligger i øvrigt i sygesengen med dårligt hjerte, tarmkræft og Alzheimers - siger konen.

Arantxa Sanchez-Vicario har vundet tre French Open- og en enkelt US Open-titel. Derudover er det blevet til 10 double-triumfer i de fire største turneringer.