Kenneth Carlsen: Pless er den bedste

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen er tilfreds med udtagelsen af den tidligere toptennisspiller Kristian Pless

Det kan undre nogle, at Kristian Pless, der lagde tennisketsjeren på hylden i 2009, igen vil være at finde på den internationale tennisbane.

Men ikke desto mindre er dette tilfældet.

Davis Cup-kaptajnen Kenneth Carlsen har nemlig udtaget 31-årige Pless sammen med Frederik Løchte Nielsen, Thomas Kromann og Christoffer Kønigsfeldt til at forsvare de rød-hvide farver ved årets Davis Cup-turnering 10.-12. februar i Slovenien.

- Kristian er den, der har den største chance for at slå de her spillere. Det er derfor, han er med.

- Han har meget rutine. Han har været med på det højeste niveau i rigtig mange år. Han er en god spiller. Han har meget erfaring, som han kan tilføre vores hold. Det er blandt andet derfor, jeg har udtaget ham, siger Kenneth Carlsen.

Selvom Kristian Pless i øjeblikket må nøjes med en 39.-plads på den danske rangliste i tennis og måtte droppe tennis på højt niveau på grund af skader og ønsket om en uddannelse, så træner han stadig meget og spiller også holdkampe i forskellige lande.

- Han holder et højt niveau. Og Kristian spiller jo ikke efter at komme højt på den danske rangliste.

- Men det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke har så mange professionelle tennisspillere i Danmark. Der er kun et par stykker, og det er selvfølgelig også en af de mange udfordringer, vi har.

- Forhåbentlig får vi snart nogle flere spillere op, som kan komme højere op på ATP-ranglisten, så vi kan få lidt mere bredde på det danske Davis Cup-hold, siger Kenneth Carlsen.

Han indrømmer dog, at Pless ikke er en langsigtet løsning, og hvis det havde været planen, var han nok gået efter den unge Mikael Torpegaard i stedet for.

Men for at stille med stærkeste hold og for at vinde alle kampene i Davis Cup, har kaptajnen vurderet, at Kristian Pless er det bedste bud.

- Når Kristian spiller op til sit bedste, så har han et niveau, der kan slå alle de andre spillere.

- Men det er et spørgsmål, om han kommer derop. Det håber jeg. Det satser vi på. Det er jo femsætskampe, og det er lang tid siden, han har spillet en femsætskamp, siger han.

Kristian Pless vandt juniorernes Australian Open og nåede finalen i de unges Wimbledon og US Open. De gode resultater løb dog ud i sandet, da Pless blev senior.

Her opnåede han at nå semifinaler i ATP-turneringer i Indien og Frankrig, og hans bedste grand slam-resultat blev en plads i tredje runde ved Australian Open for seniorer.