Fra Australian Open til Farum

Rasmus Nørby er i Melbourne for at skabe kontakter og rekruttere spillere til WTA-turneringen i Farum

Rasmus Søby prøver at finde spillere til WTA-turneringen i Farum. (Foto: Raoul Wegat)
Rasmus Søby prøver at finde spillere til WTA-turneringen i Farum. (Foto: Raoul Wegat)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): En grand slam er en myretue af folk med ærinder af alle slags. Arrangører, ansatte og frivillige af alle slags, managers, trænere, spillere, behandlere og pressefolk befolker de lange gange og airconditionerede lokaler under Rod Laver Arena.

Og midt i mylderet får Rasmus Nørby et ordentligt smash på opleveren. Den tidligere prof-spiller, der i dag er ansat som tournament manager for WTA-turneringen i Farum, er for første gang på slam-besøg.

Se også: Wozniackis overkvinde ude efter drama

- Jeg er her dels for at hente inspiration. En grand slam er jo kronjuvelen, når du arbejder med tennis, siger han iført et bredt smil og en kop kaffe i spillernes restaurant.

- Det er rigtigt spændende. Det er jo et gigantisk arrangement, og man forstår det først, når man er her. Her er ingen panik. Alle ved, hvad de skal. Det kører bare.

Se også: Glad Azarenka: Min hånd vejede 200 kg

Investeringen i turen Down Under er dog først og fremmest foretaget af en anden grund:

- Jeg prøver at rekruttere spillere til vores turnering. Det er kun tredje gang vi afvikler den, så spillerne har ikke helt vænnet sig til, at den er der, og den har jo også flyttet termin et par gange, forklarer han.

I år ligger den i anden uge af april, hvor også Barcelona har en 220.000 dollars turnering, dog på grus. I første omgang var det meningen, at det røde underlag også skulle lægges på banerne i Farum, men det endte altså med endnu en tur på hardcourt.

- Vores termin er bedre i år. Den ligger jo mellem grus- og hardcourt-sæsonen, og vores fornemmelse siger, at det vil dele spillerne.

Se også: Sharapova: Jeg stønner videre

Til tvivlerne har Rasmus Nørby medbragt lokkemad på fisketuren.

- Vi har lavet lidt materiale om turneringen, og en by som København kan have appel. Det prøver vi at friste med. Og så har vi lavet et såkaldt players spoiled-program med pedicure, manicure, ture og fest.

- Det sidste er nu mest for at fastholde dem, der kommer, bemærker Nørby, der skal føle sig lidt frem i forhold til at kontakte folk.

- Det er svært at kontakte de bedste spillere. De holder sig for sig selv og har fokus på deres kampe. Men deres trænere er her i løbet af dagen.

Se også: Djokovic er klar til semifinale mod Murray

På den front har det overrasket ham, hvor mange han egentlig kender fra sin egen tid som aktiv.

- Jeg har mødt næsten 50, som jeg på en eller anden måde kender. Enten spiller de stadig, eller også er de blevet trænere. Det er sjovt at være en del af snakken igen. Vi kan rigtigt nørde om tennis, griner Rasmus Nørby, som har fået de første, positive tilkendegivelser hevet hjem.

- Jeg vil nok tage ud til en slam eller to om året fremover, så vi bliver genkendt.

Se også: Carlsen: Caroline skal vænne sig til presset

I den sammenhæng kan turneringen selvsagt også trække på Wozniacki-familien, som er medejere af Nordic Sports Group, der står bag turneringen.

- De vil gerne hjælpe med kontakter. Lige nu er det ikke Caroline, vi skal bede om hjælp, men hun har jo en dialog med de andre spillere gennem sæsonen, forklarer Rasmus Nørby. (Foto: Raoul Wegat)

0 kommentarer
Vis kommentarer