Wozniackis overkvinde ude efter drama

Hviderussiske Victoria Azarenka er klar til finalen i Australian Open efter sejr over belgiske Kim Clijsters

Victoria Azarenka har gjort det - hviderusseren er klar til finalen i Australian Open. (Foto: AP)
Victoria Azarenka har gjort det - hviderusseren er klar til finalen i Australian Open. (Foto: AP)

Caroline Wozniackis overkvinde Kim Clijsters må vinke farvel til drømmen om at genvinde Australian Open, efter at hun mandag i tre sæt tabte til den 3.-seedede hviderusser Victoria Azarenka.

Store dele af kampen var yderst velspillet, og de to spillere skiftedes i første sæt til at vinde partierne.

Det lykkedes dog for Azarenka at bringe sig foran 5-3, og da hviderusseren efterfølgende havde to sætbolde i Clijsters serveparti, så det ud til at være afgjort.

Men det lykkedes den rutinerede belgier at kæmpe sig tilbage og vinde partiet.

Flere gange i sættet mistede belgieren dog koncentrationen i de lange dueller - præcis som det skete for Caroline Wozniacki, da hun var oppe mod Clijsters.

Nød presset
Og i første sæts afgørende parti servede Azarenka for godt til, at den 11.-seedede Clijsters kunne følge med. Så efter et velspillet første sæt - som varede - 49 minutter var presset lagt over på belgiske Clijsters.

Hun så dog nærmest ud til at nyde det pres. I hvert fald spillede hun hviderusseren ud af banen i andet sæt, hvor det endte med en regulær øretæve på 6-1 efter usædvanligt mange fejl af den 3.-seedede Azarenka.

Det var dog en helt forvandlet Azarenka, der kom ud til tredje sæt. Efter 27 minutters spil var hviderusseren foran 4-2. Efter 47-minutters spil var det slut for Kim Clijsters, da Azarenka tog sættet med 6-3.

- Jeg følte, at min hånd vejede 200 kilogram. Det var så stor en lettelse, da jeg endelig vandt. Jeg har bare lyst til at græde, sagde Azarenka efter kampen.

I finalen venter nu vinderen af den anden semifinale, som står mellem Petra Kvitova og russiske Maria Sharapova.

0 kommentarer
Vis kommentarer