Rystet over sviner fra Li Na

Dansk tennistræner svinet til for at være for sød

Michael Mortensen kender andre tennisstjerner end Li Na. (Foto: Jakob Jørgensen)
Michael Mortensen kender andre tennisstjerner end Li Na. (Foto: Jakob Jørgensen)

- Det er lidt rystende, at man kan være FOR positiv, når en spiller har det svært, siger Michael Mortensen, der har andre tilbud

Knap var den første hyldest fra hendes stærkt voksende fanskare klinget ud, før tennisstjernen Li Na sendte en sviner af sted mod den danske træner, der i maj hjalp hende og Kina til den første Grand Slam-titel i Paris.

Hun havde brudt med Michael Mortensen, forklarede hun, fordi han var alt for mild, sød og positiv.

Bekræfter bruddet
- Han fortæller mig, at alt er perfekt og fantastisk, men jeg taber i første runde hver gang. Det er ikke fantastisk, sagde verdens nummer fem, der i næste uge spiller med i den store Premier-turnering i Beijing.

En melding, som selvsagt kommer noget bag på den 50-årige dansker, der ellers er blevet hyldet vidt og bredt for sin bedrift ved French Open. Op til den triumf var hans vigtigste opgave nemlig at få styr på en mentalt skrøbelig spiller, der havde det med at forfalde til negativitet.

- Det er lidt rystende, at man kan være FOR positiv, når en spiller har det skidt, siger han til Ekstra Bladet og bekræftet i øvrigt bruddet med Li Na.

Problem at hjælpe
- Jeg har aldrig før hørt, at det skulle være et problem, når man forsøger at hjælpe en spiller, der er destruktiv overfor sig selv og sin tennis.

- Hun burde være glad for at spille, glad for sin dagligdag og sine resultater. Ja, hun burde være verdens lykkeligste kvinde, fordi hun som 29-årig har opnået, hvad de færreste gør.

- I dag er hun den vigtigste idrætskvinde i Kina, og titlen har givet hende så lukrative kontrakter, at hun ikke behøver bekymre sig om fremtiden, fortæller Michael Mortensen, som selv erklærer sig godt tilfreds med det samarbejde, der nåede at strække sig over et halvt års tid.

- For mig har resultaterne også betydet anerkendelse i international tennis, og jeg har allerede fået tilbud fra andre sider. Men nu vil jeg lige fordøje det her, og så tager jeg stilling til fremtiden, siger han.