Djokovic nærmer sig McEnroes rekord

Novak Djokovic har med finalesejren ved US Open vundet tre ud af årets fire grand slam-turneringer i år

Novak Djokovic er i gang med en forrygende sæsonstart. (Foto: AP)
Novak Djokovic er i gang med en forrygende sæsonstart. (Foto: AP)

Novak Djokovic er den altdominerende og stærkeste tennisspiller i 2011. Med grand slam-sejren over Rafael Nadal i US Open har Novak Djokovic nu vundet 64 sejre ud af 66 mulige.

Det har ingen anden spiller hos mændene kunne hamle op med i år.

Man skal helt tilbage til 1984 for at finde en mere enestående præstation. Det år vandt amerikaneren John McEnroe svimlende 82 kampe og tabte blot tre kampe.

Den rekord kom Novak Djokovic et stykke nærmere, da han natten til mandag dansk tid vandt sin tredje grand slam-sejr i år, og det var verdensetterens første triumf ved US Open.

- Det føles helt uvirkeligt. Det er en utrolig følelse. Dette fantastiske år bliver bare bedre og bedre.

Djokovic nedlagde Nadal

- Hver gang jeg møder Rafa, så er det en stor udfordring. Jeg håber, vi får mange flere kampe mod hinanden i fremtiden, siger Novak Djokovic.

Serberen har med finalesejren slået Rafael Nadal for sjette gang på seks forsøg i år, og samtlige sejre er sket i finaler. Spanieren erkender, at Novak Djokovic er stærkere for tiden.

- I denne sæson har han været fantastisk. Han holder et virkelig højt niveau. Selvfølgelig er jeg skuffet nu, men denne gut har præsteret nogle utrolige præstationer.

- Jeg kan kun lykønske Novak. Det du har gjort i år bliver nok umuligt at kopiere, siger spanieren.

Novak Djokovic har vundet Australian Open, Wimbledon og US Open i denne sæson. Ved French Open tabte Djokovic til Roger Federer i semifinalen.