Nadal knuste Roddick

Kvartfinalen ved US Open blev sidste stop for amerikanske Andy Roddick, der har kæmpet med skader hele året.

Rafael Nadal spillede sig overbevisende i semifinalen i US Open. (Foto: AP/Charlie Riedel)
Rafael Nadal spillede sig overbevisende i semifinalen i US Open. (Foto: AP/Charlie Riedel)

Så gik den ikke længere.

Amerikanske Andy Roddick havde kæmpet sig til kvartfinalerne ved dette års US Open efter en sæson fyldt med skader, men den tidligere vinder blev hamret ud af turneringen af en tændt forsvarende mester i Rafa Nadal.

Nadal knuste amerikaneren med sikre 6-2, 6-1 og 6-3.

- Det var en kombination af ting, som sikkert ikke ville komme til at fungere. Det var tidligt ret åbenlyst, at han var i fuld kontrol, sagde Roddick efter den spanske tennislektion, som tog mindre end to timer.

Roddick blev brudt de to første gange, han selv skulle serve, og måtte derfor se sig selv bagud med 0-4 tidligt i kampen. Og Roddick kom aldrig tilbage.

De fire bedste er tilbage
Den 29-årige amerikaner vandt turneringen i 2003, hvilket i øvrigt markerer sidste gang, at en amerikansk herrespiller har vundet en grand slam-turnering, men Roddick kunne ikke ryste sin udmattende ottendedelsfinale mod David Ferrer torsdag af sig.

To gange under kampen mod Nadal måtte Roddick således til behandling for at få liv i de trætte ben.

- Jeg havde ikke tid til at træne denne sommer, så det føltes som om, jeg havde spillet seks sæt efter den hårde kamp i går (torsdag, red.), sagde Roddick, som har siddet ude i store dele af sæsonen med en skulderskade.

Med Nadals sejr er der lagt i kakkelovnen til en forrygende afslutning på årets sidste Grand Slam-turnering. De fire tilbageværende spillere deler således også de fire øverste pladser på verdensranglisten.

Novak Djokovic og Roger Federer mødes i den ene kamp, mens Nadal skal op mod Andy Murray i vejen mod finalen.