Djokovic-dominans motiverer Federer

Den tidligere verdensetter Roger Federer stortrives på tennisbanen, selvom Novak Djokovic dominerer det meste

Den femdobbelte US Open-mester i tennis Roger Federer ser meget frem til at møde verdensetteren Novak Djokovic, når de to støder sammen i semifinalen lørdag aften ved grand slam-turneringen i New York.

- Jeg elsker at spille mod Novak, fordi det er en fight om baglinjen. Han har haft en fantastisk sæson, så han er udfordringen i tennis i øjeblikket. Det er det, jeg elsker. Det er typer som ham, jeg vil spille mod, siger schweizeren.

Han er blot en af to spillere, der i år har besejret Djokovic. Sejren fandt sted i en anden grand slam-semifinale, da Federer i juni slog serberen ved French Open. På det tidspunkt havde Djokovic vundet 43 kampe i træk.

- Novak bevæger sig godt, og han har helt sikkert løftet sit spil op på et højere niveau i år, men det er mere i forhold til den selvtillid, han har, vurderer Federer, som har vundet rekordmange Grand Slam-titler med 16 på sit cv.

I indbyrdes opgør fører Federer med 14-9 i kampe, og det er femte år i træk, at Federer og Djokovic møder hinanden i US Open.

Sidste år vandt Djokovic semifinalen i fem sæt efter at have reddet to matchbolde, mens schweizeren sejrede i semifinalen i både 2008 og 2009. I 2007 sejrede Federer ligeledes over Djokovic - dengang i selve finalen.

- Jeg håber, at jeg kan overføre og bruge al den selvtillid, jeg har fået her i turnering, når jeg skal møde Novak. Vi har haft fremragende kampe mod hinanden ved US Open, og jeg forventer det samme igen, siger Federer.

Djokovic har allerede vundet Grand Slam-turneringerne Australian Open og French Open i år.