Carolines mageløse midnatsgys

Wozniacki er i kvartfinalen efter et vildt drama, hvor hun gravede sig op fra et dybt, sort hul

Caroline Wozniacki lader jubelen bryde løs efter sidste bold mod Kuznetsova. (Foto: Benjamin Kürstein)
Caroline Wozniacki lader jubelen bryde løs efter sidste bold mod Kuznetsova. (Foto: Benjamin Kürstein)

NEW YORK (ekstrabladet.dk): Det var Labour Day i New York, og Caroline Wozniacki leverede natten til tirsdag dansk tid i den grad et stykke fast arbejde, da hun i et vanvidsdrama, der bragte tankerne tilbage til hendes og Svetlana Kuznetsovas 2009-pendant, gravede sig op fra et dybt, sort hul.

Bagud 6-7, 1-4 var der ikke ret mange andre end hende selv og hendes team blandt de 23.000 ekstatiske tilskuere på et fyldt Arthur Ashe Stadium, der troede at den topseedede ville overleve i US Open.

For man følte, at det første, yderst nervebetonede, sæt ville være en sikker retningspil mod den endelige sejr. Den, der hentede det, ville løsne op for nerverne, spille frit, og gå hele vejen.

Læs også: Piotr mistede aldrig troen

Efter en række servegennembrud endte sættet i en tiebreak, hvor Caroline Wozniacki desværre pludselig åbnede en gavebod i projektørlyset.

Foran 5-2, skulle der sådan set bare lukkes, men så fik hun sendt et par alt for blodfattige andenserver ned til russeren, der tæskede igennem på dem begge – og ramte.

Efter fem kvarter fik Kuznetsova udbytte af sin anden sætbold, da Wozniackis forhånd sejlede ud.

Det var tydeligvis et skud vitaminer til den tidligere US Open-vinder, for hun åbnede andet sæt med at holde serv – rent, hvorefter hun kontant brød Carolines, og da hun strøg på 4-1, lugtede det feststemte publikum for alvor en sensation.

Stemningen var glohed, og den kom efterhånden på kogepunktet, mens en stædigt fightende dansker gravede sig op af det dybe hul, spillemæssigt som mentalt.

Læs også: Caroline: Jeg er stolt

Hun lagde et par gram aggressivitet mere i sine grundslag, og fik via en række lange dueller tvunget fejl ud af sin modstander, og da hun smashede ud ad banen til 4-4, blev det fejret med et hørligt ’come on’.

Så gik der pludselig drama i den igen. Foran 5-4 stod Caroline med sætbold, men hun faldt igen for langt tilbage bag linjen, og Kuznetsova fik presset hende til fejl. 5-5.

Ups!
Russeren diskede ind i mellem om med særdeles smukke vinderslag, men efterhånden satte danskeren også ind på den konto, og intensiteten kunne høres på begge duellanters stønnen ved hvert slag.

På et af dem, en susende diagonal-baghånd, brød Wozniacki til 6-5, og efter to timer og 21 minutter, tordnede Kuznetsova en forhåndsreturnering ud ad banen.

Besætningen i Carolines boks så helt op opløst ud, mens de to spillere gik til toiletpause. Danskeren kom først ud. Frisk at se på. Så kom russeren. Slæbende på fødderne.

På det tidspunkt var det tydeligt, at en god Wozniacki-start på tredje sæt ville blive for meget for Kuznetsova, der havde været så tæt på og nu stod tilbage ved scratch. Velvidende, at modstanderen er i stand til at løbe hele natten.

Caroline åbnede med at bryde i rent og holde sin serv. Russeren fik kunstigt åndedræt til 1-2. Men så kørte Wozniacki-expressen.

Publikum fik dog masser af spænding også i sidste sæt. Efter tre timers spil stod Caroline med de første to matchbolde, men missede dem begge. Kort efter stod hun med nummer tre og fire – og fejlede.

På den femte gik hun efter en flot duel frem til nettet, flugtede sejren hjem og lod armene stryge i vejret som en sprællemand. En bevægelse, der var fuldstændig synkron med hele hendes boks.

Wozniacki er i kvartfinalen onsdag. Her møder hun tyske Andrea Petkovic, og der behøver hun ikke drive os andre gennem sådan et drama igen.