Roger over and out

Federer blev årets første prominente offer i herresingle, da han smed en sætføring på 2-0 mod franske Tsonga

Tsonga overraskende i semifinalen (Foto: PA Photos)
Tsonga overraskende i semifinalen (Foto: PA Photos)

LONDON (ekstrabladet.dk): Roger Federer, der i så mange år har betragtet Wimbledons Centre Court som sin anden dagligstue, blev årets første, prominente offer i herresingle.

Hans banemand blev franske Jo-Wilfried Tsonga, der i den grad kom fra baghjul.

Den elegante schweizer, der har vundet Wimbledon seks gange, har aldrig tabt en Grand Slam-kamp, hvor han var foran 2-0 i sæt, så bookmakerne må have givet gode live-odds for en fransk sejr.

Federer, der ikke har vundet en Grand Slam i halvandet år, tog forholdsvis problemløst de første to sæt med 6-3, 7-6, men så begyndte den atletiske franskmand at ramme plet – ikke mindst med sin store serv.

Læs også - TV: Ti historiske og magiske tennis-slag

Tredje og fjerde sæt blev begge vundet med 6-4, og Tsonga brød hurtigt i det femte. Herfra handlede det ikke mindst om at holde nerverne i ro, og det gjorde han frem til 5-4, hvor han via en feberredning, en stor forhånd og en gigantisk serv spillede sig frem til matchbold.

Den udnyttede han med endnu en forrygende serv, før han sanke sammen på græsset, løb op og omfavnede taberen og dansede rundt på banen med oceaner af livsglæde.

- Jeg spillede utroligt, servede utroligt, alt gik ind, thats crazy. Roger er den største mester i min sport og jeg er lykkelig over at slå ham - især på græs, sagde Jo-Wilfried Tsonga efter kampen.

Tsonga møder i semifinalen Novak Djokovic.

- Det bliver svært mod Djokovic, men jeg har en chance, sagde franskmanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer