Psykolog: Wozniacki har mistet glæden

Hvis det skal lykkes Caroline Wozniacki at vinde en grand slam-turnering, skal hun finde glæden, mener ekspert

Carolines havde ikke rigtig dårlig mandag. (Foto: AP)
Carolines havde ikke rigtig dårlig mandag. (Foto: AP)

Verdensetteren Caroline Wozniacki så slet ikke ud til at have det godt under mandagens 1/8-finale ved Wimbledon, der for tredje år i træk endte med at blive hendes sidste ved den legendariske turnering.

- Jeg aflæser hendes ansigtsudtryk og ikke hendes spil.

- Men når jeg kigger på hende, ser jeg ikke nogen glæde eller nogen aggressivitet. Den der nydelse ved at spille, som jeg ellers ser ved hende, den er der ikke, siger sportspsykolog Erik Østenkjær og fortsætter:

- Jeg ser hende stadig som den mentalt stærkeste sportsudøver, vi har herhjemme. Men når jeg ser hende på de her fantastiske nærbilleder på tv, er det tydeligt at se, at hun ikke er tilpas. Glæden er væk.

Forklaringen på den manglende glæde kan ifølge Erik Østenkjær både være, at Wozniacki er mentalt nedslidt, men det kan også være den manglende grand slam-titel, der påvirker lysten og humøret.

Caroline: Hvad kan jeg gøre?

- Hvis hun tænker, hver gang hun er i en grand slam, at nu går det galt, så går det også galt. Og så sidder den der som en tvivl og en overspænding, og så er man ikke i balance - og så går det altså også galt, siger han.

Erik Østenkjær peger på selverkendelse som et vigtigt redskab i jagten på glæden ved spillet og dermed også sejre i grand slam-turneringer.

- Hun skal begynde at kigge ind ad og finde ud af, om at hun går og bruger flere tanker og energi på, at "nu skal hun bare vinde en grand slam", end hun bruger på at glæde sig over overhovedet at have muligheden for at være der.

- Hvis hun gør det, så er det et problem. Jo mere hun kan spille en grand slam som en hvilken som helst anden turnering, jo bedre går det. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger han og kommer med en opfordring til tennisverdenen:

- Og så er hun fandeme heller ikke 85 år vel, så der skal også lige være noget tålmodighed med hende, lyder det.

Kommentar: Caroline mangler mod

0 kommentarer
Vis kommentarer