Hadetypen venter Caroline

Efter sikker sejr venter Jamila Gajdosova, der minder om de hardhittere, der senest har bombet Caroline ud af Wimbledon

- Jeg skal have en masse førsteserver ind og returnere godt, siger Caroline Wozniacki før dagens kamp. (Foto: AP)
- Jeg skal have en masse førsteserver ind og returnere godt, siger Caroline Wozniacki før dagens kamp. (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Nogle gange kan tørre tal fortælle rigtigt meget om en tennisspiller. Så hør lige her, hvad Caroline Wozniacki skal op imod i dag:

Jamila Gajdosova er den spiller på WTA-turen, der har slået flest esser i år. Før Wimbledon havde hun tordnet 175 bomber afsted, og hun har suppleret med 14 i sine første to kampe i London. Desuden har hun slået 64 rene vindere. Langt de fleste med forhåndshammeren.

Hvis du nu begynder at tænke på det skrækgalleri af spillertyper, som Caroline har tabt til de to seneste år på Wimbledon, Sabine Lisicki og Petra Kvitova, er du på sporet. Vi har nemlig at gøre med en lignende hardhitter, dog heldigvis ikke helt samme kaliber.

- Hun er meget aggressiv, og hun vil satse hele butikken. Hun er endnu mere aggressiv end Lisicki og Kvitova, men det handler også om kvalitet, som far og træner Piotr Wozniacki udtrykker det.

Ikke nogen nem type på græs
Gajdosova har bestemt ikke noget imod at spille på græs, for hun kan lide de hurtige afgørelser på duellerne. Caroline skal altså ikke regne med noget, der tilnærmelsesvis ligner rytme mod australieren. Så hun er udmærket klar over, hvad det primært handler om:

- Jeg skal selv have en masse førsteserver ind og returnere godt, siger Wozniacki, der ikke har mødt Gajdosova siden 2008.

- Men jeg trænede med hende i Dubai i februar. Hun har en god forhånd, trykker fladt til bolden og er ikke nogen nem type på græs.

Selv føler den slovakisk-fødte modstander sig usikker på, hvad hun kan forvente af Caroline på græs.

- Jeg ved ikke, om hun kan lide at spille her, men hun er jo nummer et og spiller generelt godt. Det bliver som en hvilken som helst anden af de kampe, jeg spiller. Jeg vil gøre, hvad jeg skal og koncentrere mig om hver eneste bold. På græs kan alt ske, lyder det ildevarslende.

Mentalt stærkere
Sidste år nåede hun ligesom danskeren fjerde runde, hvor hun i et tæt opgør tabte til Venus Williams.

- Siden er jeg blevet mere solid. Jeg forsvarer mig bedre, især på græs, og får flere bolde tilbage. Også mentalt er jeg stærkere i dag. Jeg har før drillet Top 10-spillere og kommer tættere på at slå dem, siger Jamila Gajdosova.

Under alle omstændigheder bliver det en helt anden type kamp end den, der udspillede sig med torsdagens sikre sejr over formsvage Virginie Razzano.

- Jeg spillede godt, servede godt, returnerede godt og styrede det meste af spillet. Så jeg er godt tilfreds, smilede Caroline Wozniacki.