Piotr Wozniacki er enormt træt af kritik

Piotr Wozniacki er godt træt af den kritik, Caroline Wozniacki altid får op til grand slam-turneringerne

Far og datter på træningsanlægget i London. (Foto: AP)
Far og datter på træningsanlægget i London. (Foto: AP)

Han er godt og grundig sur, Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniackis far og træner, er træt af, at verdensetteren altid skal mødes med så meget kritik, som han mener, er tilfældet.

Det er især slemt op til grand slam-turneringer, hvor diverse eksperter ifølge Piotr Wozniacki skal kloge sig, siger han på Wimbledon-turneringens første kampdag.

- Hun er også et menneske. Hun sidder ikke bare i zoologisk have, og så kommer folk og ser hende spille. Hun åbner også aviser, og der står hele tiden det ene og andet, lyder det fra Piotr Wozniacki.

- Jeg håber, at I også gerne vil have, at hun vinder en grand slam-turnering. Vi er fra det samme land. Jeg forstår godt, at jeg er jeres gæst, fordi jeg kommer fra Polen, men Caroline er født i Danmark, så jeg håber danskerne vil have, at hun vinder, siger han.

Skal altid kritiseres
Caroline Wozniacki er på det seneste blevet kritiseret for ikke at have spillet en græsturnering op til Wimbledon. Hun varmede senest op til den berømte grand slam-turnering på græs ved at spille på hardcourt i Farum.

- Så fortæl mig, hvilken måde Caroline kan vinde en grand slam-turnering på? Alle kritiserer Caroline, fordi hun har spillet på hardcourt. Hvordan skal hun kunne koncentrere sig om opgaven? Det kan jeg sige. Det er umuligt.

- Hun læser alle de artikler, hvor alle kritiserer hende, fordi hun har spillet i Danmark. Men hvad skulle hun gøre? Skulle hun ikke spille i Danmark? Skal der være en dansk turnering uden hende i den?

- Der bliver hele tiden brugt en eller anden ekspert for at få solgt 10 ekstra aviser. Hun skal altid kritiseres lige før en grand slam-turnering. Aldrig 10 dage før eller efter turneringen, fortæller Piotr Wozniacki.

Wimbledon begynder for Caroline Wozniackis tilfælde tirsdag, hvor spanieren Arantxa Parra Santonja er modstanderen.

- Det er femte gang Caroline Wozniacki deltager i hovedturneringen i Wimbledon. Hendes bedste resultat i Wimbledon er 4. runde i både 2009 og 2010.

- Det er 18. gang Caroline Wozniacki deltager i en Grand Slam hovedturnering. Hendes bedste resultat var i US Open 2009, hvor hun tabte finalen til belgiske Kim Clijsters 5-7 3-6.

- Det er Caroline Wozniackis 18. Grand Slam-deltagelse i træk.

- Caroline Wozniackis sidste græsturnering var Wimbledon 2010, hvor hun tabte i 4. runde til tjekkiske Petra Kvitova 2-6 0-6.

- Caroline Wozniacki har kun tabt en enkelt 1. runde kamp ved en Grand Slam turnering. Det var første gang hun spillede en Grand Slam hovedturnering ved French Open i 2007, hvor hun tabte til franske Nathalie Dechy 2-6 7-6(3) 0-6.

- Caroline Wozniacki har vundet fem WTA-turneringer i 2011 – flere end nogen andre. Tre på hardcourt (Dubai, Indian Wells og Farum) og to på grus (Charleston og Bruxelles).

- Caroline Wozniacki har tabt to WTA-finaler i 2011. I Doha (hardcourt) mod Vera Zvonareva (RUS) 4-6 4-6, og i Stuttgart (grus) mod Julia Görges (TYS) 6-7 3-6.

- Caroline Wozniacki har vundet en enkelt Tour-titel på græs. Det var i Eastbourne i 2009.

- Fem af Caroline Wozniackis 17 turneringssejre på WTA-Touren har været i Europa; Stockholm (hardcourt) 2008, Eastbourne (græs) 2009, Farum (hardcourt) 2010 og 2011 og Bruxelles (grus) 2011.

- Caroline Wozniacki har kun vundet en enkelt WTA-finale mod en spiller, der var i Top-10 på verdensranglisten. Det var i Beijing i 2010 (hardcourt) mod Vera Zvonareva (RUS), som dengang var nummer fire.

- Caroline Wozniacki har uddelt 12 æg i Grand Slam-kampe, og tre gange er det gået ud over hende selv (heraf to i Wimbledon). En enkelt gang har hun vundet 6-0 6-0 i en Grand Slam-kamp. Det var i US Open 2010 mod Chang Kai-Chen fra Taiwan.

- Caroline Wozniacki har vundet syv af otte tiebreaks i 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer