Wozniacki er ikke topfavorit

Caroline Wozniacki er en blandt mange Wimbledon-favoritter, mener Fed Cup-kaptajn Michael Mortensen.

Topseedet ja, men topfavorit nej, mener Michael Mortensen om Carolines chancer ved de næste to ugers Wimbledon. (Foto: Polfoto)
Topseedet ja, men topfavorit nej, mener Michael Mortensen om Carolines chancer ved de næste to ugers Wimbledon. (Foto: Polfoto)

Godt nok er hun seedet etter, men som ved flere andre Grand Slam-turneringer tidligere gør det ikke Wozniacki til topfavorit.

Caroline Wozniacki er blot en af 10-12 spillere, som kan vinde grand slam-turneringen Wimbledon, der begynder mandag.

Det vurderer den danske Fed Cup-kaptajn, Michael Mortensen, som tidligere på måneden førte kinesiske Li Na frem til titlen ved en anden grand slam-turnering - French Open.

- Alle på verdensranglistens top-10 kan vinde. Og så skal man selvfølgelig passe på typer som Serena og Venus Williams. Tyskerne Julia Görges og Andrea Petkovic tror jeg også, kan blande sig, siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki, som stadig jagter sin første grand slam-triumf, gider ikke selv spilde så meget tid på, hvem der er favorit, og hvem der ikke er.

- Det er ikke mig, du skal spørge om de ting. Det må du spørge dine kolleger, min far eller andre trænere om. Jeg fokuserer bare på at spille, siger verdensetteren, som dog gerne tilføjer:

- Det er klart, at det ikke ville have været så sjovt at møde Venus eller Serena i nogle af de første runder.

De to Williams-søstre har tilsammen vundet Wimbledon ni gange, og begge er seedede højere end deres verdensranglisteplacering berettiger dem til.

Det er de, fordi Wimbledon-arrangørerne selv må have indflydelse på seedningerne, så der kigges ikke kun på verdensranglisten, men også på, hvad spillerne tidligere har leveret på græs og i særdeleshed i Wimbledon.

Caroline Wozniackis far og træner, Piotr Wozniacki, nævner selv Williams-søstrene og russiske Maria Sharapova som de største favoritter. Sharapova, mesteren fra 2004, kan Wozniacki møde i kvartfinalen, mens Serena Williams måske lurer i semifinalen.

Uanset hvad, så skal Caroline Wozniacki nok være klar til opgaven, hvis det skulle komme til et møde med nogle af de store navne.

- Hver gang Caroline kommer på banen, er hun helt forberedt. Hun kender sin modstander og ved, hvordan hun skal spille kampen, siger Piotr Wozniacki.

Modstanderen i første runde på tirsdag er spanieren Arantxa Parra Santonja, verdens nummer 105. Hun er ingen ørn på græs og mest til grusunderlag, og generelt ser de første tre runder fornuftige ud for danskeren.

Det er en god ting, siger Michael Mortensen.

- Caroline har brug for en god lodtrækning, så hun kommer relativt enkelt igennem den første uge, hvor hun ikke skal bruge for mange kræfter. Hun skal køres ind på underlaget og få vist sine kære kolleger, at hun er klar til at løfte opgaven.

- Det er vigtigt, at hun får nogle gode oplevelser fra starten af turneringen, forklarer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer