Serena: Jeg kunne have været færdig

Den tidligere verdens-etter tilbage på tennisbanerne igen efter alvorlig blodprop - heldigvis valgte hun hospitalet frem for en fest

Serena Williams gør comeback i dag (Foto: AP)
Serena Williams gør comeback i dag (Foto: AP)

I dag gør Serena Williams comeback til tennisbanerne i Eastbourne efter næsten et års pause, der startede en bizar fodskade, da hun skar sig på glasskår til en fest - og som en følge deraf sluttede med blodpropper i lungen.

Og det sidste var tilsyneladende så alvorligt, at den forsvarende Wimbledon-mester og tidligere verdens-etter kunne have været færdig i tennis - eller i værste fald kunne være død af det.

- Jeg havde adskillige blodpropper i begge lunger. Mange mennesker dør af det, fordi man ikke opdager det. Lægerne sagde, at det kunne være blevet meget alvorligt, hvis jeg var kommet en dag eller to senere, siger Serena Williams ifølge nyhedsbureauet AP.

Se også: Serena indlagt med blodprop

- Det kunne have betydet afslutningen på min karriere, men heldigvis blev jeg indlagt i tide og var i stand til at komme mig efter det, siger Serena.

Kort efter sin Wimbledon-sejr i fjor kom hun til skade, da hun iført sandaler skar sig så alvorligt på begge fødder, at hun besvimede af blodtabet.

Hun blev opereret to gange og tilbragte de næste 20 uger med henholdsvis gips og en beskyttende støvle på den ene fod.

- Jeg overvejede, om jeg hellere ville i fængsel end have den gips på, og jeg hældte mest til det første, fordi jeg hadede gipsen så meget, siger Williams.

Læs mere: Serena går karaoke-amok

I februar fik hun så åndedrætsproblemer og blev overtalt til at tage på hospitalet i stedet for til en fest.

- Jeg bruger altid ordet ’velsignet’. Jeg havde nogle gode mennesker omkring mig. Min fysioterapeut tvang mig på hospitalet. Jeg er glad for, at jeg ikke tog til den fest, siger den 29-årige amerikaner, der trods den manglende kamptræning allerede tilhører favoritfeltet i Wimbledon.

Tirsdag spiller hun sin første kamp siden Wimbledon i fjor, når bulgarske Tsvetana Pironkova er modstanderen i turneringen i Eastbourne, hvor også storesøster Venus har gjort comeback efter fem måneders pause.

- Vi har savnet tennis helt enormt. Hvis tennissen har savnet os bare halvt så meget, er vi et godt sted.

- Men min indstilling har ikke ændret sig. Jeg smadrer stadig nogle ketsjere til træning. Men det er godt. Det viser, at jeg stadig brænder for det, og at jeg stadig helt indædt vil vil det hele og vinde, siger Serena Williams.

0 kommentarer
Vis kommentarer