Serena: Jeg lå på dødslejet

Genopstanden: Serena Williams er glad for bare at være tilbage efter sejren tirsdag

I dag håber Serena Williams at genvinde positionen som verdens bedste. I vinter håbede hun bare, at der var en plads til hende i verden.

– På et tidspunkt lå jeg på dødslejet, bogstaveligt talt. Jeg var alvorligt syg, men jeg tog det ikke alvorligt i begyndelsen, fortæller hun ifølge Sky Sports.

Den tredobbelte Wimbledon-vinder var ramt af flere blodpropper i lungerne. Med ét var der vendt op og ned på alt. Fra at være et fysisk pragteksemplar var Serena Williams med der, hvor hun aldrig troede, at hun ville havne. Og i hvert fald ikke i en alder af 29 år.

– Der var dage, hvor jeg bare lå i sengen. Jeg kunne knap trække vejret. Jeg lå bare der og tænkte, hvad sker der med dig?

Tager intet for givet
Først faldt det hende ikke ind, at det kunne være blodpropper. Men lykkeligvis, blandt andet efter råd fra søsteren Venus, sørgede hun for at blive tjekket i tide. Hun blev hasteindlagt og opereret.

– Alle sagde, at det ville gå godt, men det viste sig at være mere alvorligt, end jeg troede. Var der gået to dage til inden operationen, kunne karrieren havde været ovre. Eller det kunne være gået endnu værre.

Det pludselige sygdomsforløb var så voldsomt, at Serena Williams er blevet en anden person. Mere tænksom og mere taknemmelig over, hvad hun har –og ved, at man ikke kan være sikker på, hvad man får.

– Jeg tager ingenting for givet længere. Det handler om at tage en ting ad gangen.

I går vendte hun tilbage til tennisbanen.

Lang vej tilbage
I første runde af WTA-turneringen i Estbourne slog hun verdens nummer 34, bulgarske Tsvetana Pironkova, med 1-6, 6-3, 6-4. En sejr, der blev trukket i land på fornem fight og vilje. Der er stadig langt til, at vi får den gamle Serena at se.

Med 13 Grand Slam-titler og så mange millioner dollar på kontoen, at Caroline Wozniacki til sammenligning –hvor bizart det end lyder –må betragtes som en fattigrøv, er Serena Williams sooo BIG, at man skal være amerikaner for helt at forstå omfanget. Inden sit mareridtsår, der begyndte få dage efter Wimbledon sidste sommer, da hun trådte glasskår op i sin fod og måtte opereres to gange, var hun USA største kvindelige sportsstjerne.

En storslået fortælling, der blev afsporet, men som vil nå nye højder, hvis Serena Williams formår at kæmpe sig tilbage fra, hvad hun selv betegner som 'dødslejet'.

0 kommentarer
Vis kommentarer