Kinesisk tennis-es fortsætter med dansker

Tennistræneren Michael Mortensen forlænger samarbejdet med French Open-mesteren Li Na

Michael Mortensen i Na Li-lejren under French Open. (Foto: Xu Liang / Xinhua / Polaris)
Michael Mortensen i Na Li-lejren under French Open. (Foto: Xu Liang / Xinhua / Polaris)

Den kinesiske tennisstjerne Li Na, som i begyndelsen af måneden vandt grand slam-turneringen French Open, fortsætter det succesfulde samarbejde med den danske træner Michael Mortensen lidt endnu.

- Vi er blevet enige om, at samarbejdet fortsætter, så jeg også hjælper hende i forbindelse med Wimbledon og US Open, og så må vi se derefter, siger Michael Mortensen.

- Hun vil gerne lave en fast aftale med mig, men jeg har også min familie at tænke på, så jeg kan ikke bare rejse rundt hele tiden, lyder det fra danskeren.

Samarbejdet mellem parterne startede for få måneder siden, efter at Li Na fyrede sin egen mand som træner oven på en række skuffende resultater.

Det viste sig hurtigt at være en fremragende idé.

Li Na blev med sejren på det berømte franske grus i Paris den første singlespiller fra Asien til at vinde en af de fire grand slam-turneringer, som foruden French Open, Wimbledon og US Open også tæller Australian Open.

Michael Mortensen er i det hele taget blevet en meget populær mand i Kina. Den kinesiske ambassade i Paris inviterede danskeren med til fejringen af Li Na i dagene efter triumfen ved French Open, og en tur til Kina venter senere på året.

- Li Na bliver formentlig kåret til årets idrætskvinde i Kina, og når det sker, så vil hun gerne have, at jeg også er med til kåringen. Det vil jeg også meget gerne. Det kunne være spændende at opleve, fortæller Michael Mortensen.

Kineseren har ikke selv haft tid til at fejre French Open-titlen for alvor endnu. I denne uge spiller hun græsturneringen i Eastbourne som optakt til Wimbledon, der begynder i næste uge.

Efter Wimbledon planlægger Li Na ifølge danskeren dog at holde lidt fri i Kina, inden hun tager til USA for at spille hardcourt-turneringer op til US Open, der spilles i New York fra en 29. august til den 11. september.

1 af 2 Na Li fik sin - og Kinas - første Grand Slam-triumf i Paris. (Foto:AP)
2 af 2 Michael Mortensen i Na Li-lejren under French Open. (Foto: Xu Liang / Xinhua / Polaris)
0 kommentarer
Vis kommentarer