Caroline i den syvende himmel

Caroline Wozniacki har opskriften klar før årets syvende finale, hvor hun kan hente sit femte trofæ

Caroline Wozniackis aggressive spil er begyndt at fungere. (Foto: Jakob Jørgensen)
Caroline Wozniackis aggressive spil er begyndt at fungere. (Foto: Jakob Jørgensen)

FARUM (ekstrabladet.dk): Var det krukkeri, da Caroline Wozniacki under sit pressemøde lige skulle spørge pressechefen, hvor mange finaler, hun har spillet i år?

Næppe, for hun har haft rigeligt om ørerne i en uge, hvor mange har krævet deres egen lille stråle fra Miss Sunshine udenfor banen.

Indenfor har hun formået at gøre det nødvendige, og selv om hun kun har mødt en enkelt rigtig kompetent modstander (tyske Angelique Kerber) undervejs, så har formkurven været stigende i samme takt, som smilet er blevet bredere.

- Caroline har spillet bedre og bedre, og nu forstår hun, hvordan hun skal agere på dette underlag. De seneste par kampe har hun spillet fra en position tæt på baglinjen, så det er meget positivt, mente far og træner, Piotr Wozniacki, da hans datter på en god time havde ekspederet Mona Barthels ud.

Tysk nervøsitet
Pudsigt nok havde den upåagtede tysker tjekket ud fra spillerhotellet hele tre gange i denne uge, før hun stod i semifinalen, og efter et hurtigt dansk servegennembrud lignede hun en, der var klar over, at denne gang var det alvor med at finde en autobahn.

- Jeg kunne godt mærke, at hun var lidt nervøs i starten, så der tog jeg hurtigt styringen. Det var vigtigt, konstaterede Caroline og så frem til den finale, der altså bliver årets syvende.

- Den glæder jeg mig til. Det er en god fornemmelse at vide, at publikum vil være bag mig.

Intet at tabe
Foran hende står tjekken Lucie Safarova, der har gjort livet besværligt for sig selv hele ugen ved i alle kampe at smide første sæt. I går var hun bagud 1-6, 0-4 mod Petra Martic, før hun kom i gang, og den slags koldstart er der næppe råd til mod verdens nummer et.

- Nej, det vil jeg prøve at lave om på i morgen, grinede hun.

- Mod Caroline har jeg intet at tabe. Når man spiller mod verdens nummer et, forventer man et højt niveau og prøver at spille det bedste, man kan. Men jeg vil følge min egen taktik.

Tager boldene tidligt
Piotr Wozniacki vil da heller ikke tillægge tjekkens svingende formkurve den store betydning.

- I en finale vil det altid være fifty-fifty. De kampe skriver deres egen historie. Men Caroline har gode chancer, for hun har erfaring fra mange finaler og er på hjemmebane, hvor tilskuerne vil hjælpe hende frem.

- Men Safarova kan pludselig ramme dagen i en kamp, hvor hun kan spille helt frit.

I hvert fald ved Caroline, hvad hun kan forvente:

- Hun tager boldene tidligt og satser på at afgøre duellerne hurtigt med sit hårde og flade spil, så jeg skal være klar på fødderne og ikke give hende lov til at styre.

Det lyder umiddelbart som en fornuftig Caroline-opskrift på det, der kan blive hendes 17. WTA-titel

0 kommentarer
Vis kommentarer