Dansk turnering med vokseværk

Større præmiesum skal lokke større navne til og aflaste det travle trækplaster Caroline Wozniacki

WTA-præsidenten Stacey Allaster ser muligheder i en større dansk turnering i fremtiden, men giver ingen garantier for, at det også bliver til realiteter. (Foto: Getty Images)
WTA-præsidenten Stacey Allaster ser muligheder i en større dansk turnering i fremtiden, men giver ingen garantier for, at det også bliver til realiteter. (Foto: Getty Images)

FARUM (ekstrabladet.dk): Det er en slet skjult hemmelighed, at Caroline Wozniacki ene kvinde trækker al opmærksomhed til WTA-turneringen i Farum.

Uden hende, ingen sponsorer, ingen medier, ingen tilskuere.

Også i debutsæsonen 2010 var hun selvsagt det store trækplaster, men dengang lykkedes det trods alt at trække et navn som Li Na, årets kinesiske vinder af French Open, til, ligesom der var flere andre navne i feltet, som mere perifert interesserede tennisfans kunne genkende.

Decimeret felt
I år er feltet desværre blevet tyndere rent navnemæssigt, og der er næppe tvivl om, at flere spillere har fundet det ubelejligt at skifte fra udendørs grus til indendørs hardcourt, lige før der igen skal spilles udendørs - på græs.

Et decimeret felt lægger ikke et mindre pres på den danske verdens-etter, der i forvejen spurter rundt mellem et hav af sponsor-relaterede forpligtelser.

Ikke mindst af den grund ønsker folkene bag e-Boks Sony Ericsson Open at vokse sig større i WTA-hierarkiet, og næste trin i den sammenhæng er at få status som Premier Event i stedet for det nuværende stempel: International Event.

Det betyder, at den samlede præmiesum skal vokse fra de nuværende 220.000 dollars til 721.000 dollars, og kan der skaffes sponsorkroner til det, vil det selvsagt kunne lokke en række af de større profiler til det nordlige København.

Ros fra præsidenten
Og så må der pludselig sættes flere navne fra Top 10 på plakaten i stedet for det ene, man må præsentere nu.

I den forbindelse var det ikke ubelejligt at det lykkedes arrangørerne - eller hvem, der nu har trukket i trådene - at friste WTA’s præsident, Stacey Allaster, til Danmark, så hun ved selvsyn kunne konstatere, at der er grobund for en større satsning.

Hun skamroste da også faciliteterne, men kunne bestemt ikke love noget:

- Den slags er en del af et større puslespil, sagde hun og henviste til, at WTA i 2009 skar ned på det samlede antal af WTA-turneringer - fra 26 til 20 - for at gøre sæsonen knap så krævende for spillerne, og de tilbageværende turneringer mere attraktive for både fans og de arrangører, der har økonomisk interesse i dem.

- Det handler om, hvem der sætter turnerings-licenser til salg og hvem, der ønsker at flytte hvorhen i kalenderen. Den slags kan tage tid. Vi må se, om der opstår huller. Men der er spændende muligheder i denne turnering, strakte hun sig til at sige.

Mere naturlig termin
I første omgang vil en ny termin i april givetvis gavne turneringen, for næste år bliver der kørt tonsvis af grus til Farum Arena, som dermed vil få samme spilleunderlag som turneringen i Stuttgart

Dermed vil Farum pludselig blive et mere oplagt valg for de spillere, der ønsker at indlede den europæiske grus-sæson op mod French Open.

- Vi ønsker at have et geografisk flow i vores kalender, som også tager hensyn til spillernes helbred. Alt er jo forankret omkring de fire Grand Slams. På den måde kommer Farums nye termin til at ligge mere naturligt, påpegede Stacey Allaster, der selv har en baggrund som turneringsdirektør i Canada.

Hun kaldte turneringen i Farum for moderne, tildelte rask væk prædikatet verdensklasse og talte om en meget spændende fremtid.

- I har jo et godt udgangspunkt i den nationale begejstring for verdens nummer et, Caroline Wozniacki, og jeg kan mærke en masse entusiasme bag arrangementet, siger Stacey Allaster

0 kommentarer
Vis kommentarer