Caroline hyldet i Paris

Tennisprinsessen og gruskongen delte podiet, da de blev hyldet som verdensmestre i Paris

Carolines kjole og Rafas slips matchede perfekt, da de to verdensmestre viste trofæet frem. (Foto: Henk Koster)
Carolines kjole og Rafas slips matchede perfekt, da de to verdensmestre viste trofæet frem. (Foto: Henk Koster)

Årets French Open blev bestemt ikke, hvad Caroline Wozniacki havde regnet med, og hun skyndte sig at sige bye-bye til Byernes By.

Men en sviptur til London med en forrygende Champions League-finale samt lidt shopping og sightseeing i mor Annas selskab fik igen trukket Miss Sunshines humør ud af skyggen.

Og tirsdag aften var der så for alvor dømt parisisk revanche for verdens nummer et, da hun sammen med det spanske fænomen Rafael Nadal blev hyldet som det internationale tennisforbunds verdensmestre anno 2010.

I det 180 år gamle jagtslot Pavillon d’Armenonville smukt beliggende i udkanten af Boulogneskoven var der dækket op til flere hundrede gæster af den mere prominente slags, og den mangeårige erklærede Caroline-fan kronprins Frederik var blandt de første gratulanter.

Jeg er virkelig stolt
På den tennis-royale front rykkede også Carolines seksdobbelte forgænger Martina Navratilova hurtigt frem til nettet for at udveksle kindkys, og endelig skulle hun så dele scene med selveste gruskongen Rafa, der for et par år siden havde et godt boldøje til den lyslokkede dansker.

– Den titel betyder rigtigt meget for mig. Det er en stor ære at se sit eget navn på en liste med alle de tidligere verdensmestre. Det er noget, jeg er virkelig stolt over, sagde Caroline Wozniacki, da hun i december modtog nyheden efter en 2010-sæson med seks WTA-titler og en førsteplads på ranglisten.

Den 20-årige dansker er den fjerdeyngste verdensmester. Den status hentede såvel Martina Hingis som Monica Seles og Steffi Graf endnu tidligere i deres imponerende karrierer.

Og faktisk er hun ikke den første dansker på podiet. Kristian Pless hentede nemlig titlen i juniorregi i 1999.

Videre til Parken
ITF’s præsident, Francesco Ricci Bitti, overrakte priserne og roste:

– Caroline Wozniacki har vist en meget stærk vilje og et konstant engagement for at opnå en førsteplads i så ung en alder.

Tennisprinsessen når lige at smutte forbi det hjemlige fyrstedømme i Monaco, før hun på lørdag kommer til København for at støtte vennen Mikkel Kessler.

– Jeg glæder mig til en stor bokseaften i Parken. Jeg var ved ringside til Mikkels seneste kamp mod Carl Froch, som var det mest spændende, jeg nogensinde har overværet, og jeg er lykkelig over, at han er tilbage efter sin skade, sagde hun i en pressemeddelelse fra Team Sauerland.

Mandag starter e-Boks Sony Ericsson Open i Farum, hvor verdensmesteren naturligvis er topseedet.

1 af 3 Kronprins Frederik var blandt de første gratulanter i det 180 år gamle jagtslot Pavillon d’Armenonville i Boulogneskoven. (Foto: Henk Koster)
2 af 3 Måske har den seksdobbelte verdensmester Martina Navratilova hvisket et par offensive tips i øret på sin unge efterfølger. (Foto: Henk Koster)
3 af 3 Carolines kjole og Rafas slips matchede perfekt, da de to verdensmestre viste trofæet frem. (Foto: Henk Koster)
0 kommentarer
Vis kommentarer