Ny nedtur - Wozniacki tabte igen

Den tyske hardhitter Julia Görges slog Wozniacki for anden gang på to uger

Caroline Wozniacki tabte igen til Görges. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki tabte igen til Görges. (Foto: AP)

Noget kunne tyde på, at Julia Görges er ved at udvikle sig til en ond ånd for Caroline Wozniacki. I hvert fald på det røde grus, hvor hun for anden gang på to uger besejrede verdens nummer et.

Det skete efter en kamp, hvor den særdeles hårdtslående tysker afgjorde langt de fleste point ved enten at slå en vinder eller lave en fejl, og når det kører for Görges, er hendes grus-kaliber lidt for stor til Wozniacki.

Trods en tresætter mod Dinara Safina onsdag aften, fandt hun kræfter til at slå danskeren med 6-4, 1-6, 6-3.

Susende grundslag
Caroline lagde ellers godt fra land og bragte sig foran med 3-0, men så var tyskeren varmet op. Med susende grundslag fra især den frygtindgydende forhåndshammer tog hun initiativet og straffede alle korte bolde fra danskeren.

Hun tog såmænd de næste fem partier, og efter 46 minutter smadrede hun så sætbolden forbi en lettere rådvild Wozniacki og ned i hjørnet til 6-4.

Noget måtte ske, og fra starten af andet sæt fik Caroline hævet niveau og koncentration - omvendt proportionalt med tyskeren, som begyndte at mistime sine store slag.

Wozniacki åbnede invitationen og spillede sig med effekt tilbage i kampen, og efter 5-0 føring tog hun sættet med hele 6-1.

Görges fik behandling for vabler, mens Piotr Wozniacki peptalkede med sin datter, og så blev der gjort klar til en psykologisk meget vigtig start på det tredje sæt.

Serven faldt sammen
Tyskeren var tydeligvis indstillet på at finde sine vindere frem igen, og hun fik med det samme nulstillet momentum ved på ny at slå bolden indenfor linjerne og atter finde sin store serv frem.

De to holdt koncentreret fast i deres servepartier frem til 4-3 i tysk favør. Så faldt den danske førsteserv desværre sammen, og Görges kunne straffe et par korte andenserver, før Wozniacki slog en forhånd et par milimeter ud på breakbolden.

Så stod tyskeren med afgørelsen i egen serv, og der var ingen tvivl i det afsluttende parti, som blev afsluttet med en serie danske fejl.

Görges møder i kvartfinalen enten russiske Anastasia Pavlyuchenkova eller australske Samantha Stosur, mens Wozniacki må forberede sig på næste opgave i Rom i næste uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer