Caroline bliver polsk statsborger

Afsløring: Caroline Wozniacki skiftede i sidste uge sit danske statsborgerskab ud - nu er hun polsk statsborger

Caroline Woznaicki har valgt at skifte sit danske pas ud med et polsk. (Foto: AP)
Caroline Woznaicki har valgt at skifte sit danske pas ud med et polsk. (Foto: AP)

Verdens bedste, kvindelige tennisspiller er ikke længere dansk. Ekstrabladet.dk erfarer, at Caroline Wozniacki torsdag den 24. marts søgte polsk statsborgerskab.

Faktisk skiftede hun nationalitet samme dag, for overgangen var allerede forhandlet grundigt igennem med de polske myndigheder, det polske tennisforbund og – ikke mindst – den polske, olympiske komité, der ser store perspektiver i Caroline Wozniacki op til OL i London i 2012.

Hverken Caroline eller hendes far og træner, Piotr Wozniacki, vil kommentere sagen lige nu, men det polske tennisforbund har indkaldt til et pressemøde i Warszawa på tirsdag, hvor de begge forventes at deltage.

Læs også: Caroline er stadig dansker

Derfor emigrerer Caroline
Ekstrabladet.dk har talt med en nær ven af familien, som gør rede for baggrunden for Caroline Wozniackis beslutning:

– Nok er nok. Caroline blev simpelthen så træt af hele tiden at få at vide, at hun ikke var rigtig dansker. Skønt hun er født i Vollsmose og har boet hele sit liv i Danmark. Hvad skulle hun gøre? Tage navneforandring til Jensen? Eller Pind?

– Desuden blev hun træt af, at så mange kloge danskere havde travlt med at nedgøre hendes præstationer. Hun mener ikke, at Janteloven er indført i Polen.

Dansk Tennis Forbund har ’absolut ingen kommentarer’, men det har Stanislaw Ajsayesjusaynov, der er formand for det polske tennisforbund, 'Polski Zwiazek Tenisowy’:

– Det er en glædens dag. Caroline er en formidabel spiller. Hvilket land vil ikke glæde sig over at kunne tælle hende blandt sine medborgere?

Tenniseksperten Peter Bastiansen mener ikke, at Caroline Wozniackis nationalitetsskifte har nogen betydning for dansk tennis:

– Caroline har fået rigtig meget ud af sit talent, og frem for alt har hun fået en vældig god markedsføring, siger han.

Skulle der være en enkelt læser eller to, der endnu ikke har gennemskuet ovenstående artikel, kan ekstrabladet.dk berolige bekymrede tennisfans: Bare rolig, Caroline er stadig dansk. Der er tale om en aprilsnar...