Fetterlein: Jeg har tabt 20 millioner

Finanskrisen har ramt Frederik Fetterlein hårdt - den tidligere tennisstjerne har i mere end et år skyldt dansk udlejer 65.000 i husleje

Frederik Fetterlein og Saseline boede dyrt til leje på Islands Brygge, mens de var et par. Men i fire måneder 'glemte' de huslejen. (Foto: Anthon Unger)
Frederik Fetterlein og Saseline boede dyrt til leje på Islands Brygge, mens de var et par. Men i fire måneder 'glemte' de huslejen. (Foto: Anthon Unger)

Det søde liv er forbi for den tidligere professionelle tennisspiller Frederik Fetterlein.

Faldende aktiekurser og ejendomspriser har fået pengene til at rulle ud af den 39-årige jet-setters konto med samme fart som en hård baghånd. Omkring 20 millioner er røget ud over baglinjen.

Derfor har Fetterlein i dag svært ved at betale alle regninger for det liv, han har levet, siden han i 2003 trak sig tilbage fra tennisbanen efter 14 år.

I mere end et år har han skyldt en dansk udlejer 65.000 kroner for leje af en penthouse-lejlighed på det mondæne Islands Brygge i København.

Lejligheden, som er 127 kvadratmeter stor, og som ligger på sjette sal, boede Fetterlein i sammen med sin ekskæreste, sangeren Saseline Sørensen, fra januar 2008 til marts 2009. Men i fire måneder ’glemte’ parret at betale husleje.

Lover at betale
Ejeren af lejligheden har i et år forgæves forsøgt at inddrive pengene fra Fetterlein, hvis underskrift står på lejekontrakten. Nu er en advokat sat på sagen, men det er stadig ikke lykkedes at få den tidligere tennisstjerne til at betale sin gæld.

Frederik Fetterlein indrømmer, at han skylder penge for lejligheden på Islands Brygge.

– Det er rigtigt. Jeg indrømmer 100 procent, at jeg skylder ham de penge, og jeg lover, at han får dem meget snart, siger en brødebetynget Fetterlein, som fortæller, at han har haft svært ved at betale, fordi han har tabt rigtig mange af sine penge på finanskrisen.

– De seneste fem-syv år har jeg vel tabt i omegnen af 20 millioner kroner på aktier og ejendomme. Nu er min bank blevet forsigtig og har taget magten - mine regninger og gæld skal betales i den rigtige rækkefølge, siger han.

Den tidligere tennisspiller, der aldrig slog igennem på verdensplan, her flere kreditorer. Han blev blandt andet for få måneder siden ved retten i Monaco dømt til at betale knap 190.000 danske kroner til en urmager for to Rolex-ure. Pengene er ikke betalt endnu.

Bor i London og København
Det er fejlslagne handler med aktier og ejendomme, som har tømt kontoen.

– Jeg har heldigvis ikke været ude at låne og har kun tabt mine egne penge. Der bare ikke noget at gøre ved det. Jeg får det ikke bedre af at gå og ærgre mig over det. Jeg har stadig lidt penge, men det er slet, slet ikke det samme, som jeg havde tidligere, siger Frederik Fetterlein, som i mere end ti år har boet i Monaco, men nu har lejligheder i både London og København.

Frederik Fetterlein bor det meste af tiden i en lejlighed tæt på Carl Th. Zahles Gade på Islands Brygge.