Davydenko fik ram på Federer

Den russiske tennisspiller Nikolay Davydenko er klar til finalen i mændenes sæsonafslutning efter karrierens første sejr over verdensetteren Roger Federer

13. gang blev lykkens gang for Nikolay Davydenko mod Roger Federer (Foto: Topfoto)
13. gang blev lykkens gang for Nikolay Davydenko mod Roger Federer (Foto: Topfoto)

I 13. forsøg lykkedes det langt om længe for den russiske tennisspiller Nikolay Davydenko at besejre verdensetteren Roger Federer for første gang.

Tidspunktet for jomfrusejren på 6-2, 4-6, 7-5 var velvalgt for Davydenko. Triumfen kom således i semifinalen ved mændenes sæsonafslutning ATP World Tour Finals i London, og dermed er russeren finaleklar.

Davydenko har i ugens løb været flyvende i Englands hovedstad, hvor han i gruppespillet blandt andet besejrede verdenstoeren Rafael Nadal, og i kampen mod Federer viste russeren igen fremragende spil. Især i første sæt udspillede han Federer, som altså inden mødet havde vundet samtlige 12 hidtidige opgør mod Davydenko.

I andet sæt kom Federer bedre med i kampen, og så lignede det igen en klassisk afslutning på en kamp mellem de to spillere, hvor Federer i sidste ende ville vinde.

Men ved 5-5 i tredje og afgørende sæt fik Davydenko brudt Federers serv, og russeren servede efterfølgende kampen hjem i første forsøg.

Davydenko møder i søndagens finale enten Juan Martin Del Potro fra Argentina eller svenskeren Robin Söderling.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere