Nadals nedtur fortsætter

Spanierens sæson har slået en ordentlig kolbøtte og sendte ham til sidst også på ryggen i Masters

Rafael Nadal tabte også den anden gruppekamp i Masters i London. (Foto: Getty Images)
Rafael Nadal tabte også den anden gruppekamp i Masters i London. (Foto: Getty Images)

Året startede så flot med sejr i Australian Open over Roger Federer og et solidt tag i verdensranglistens førsteplads.

Og formen holdt for Rafael Nadal, indtil den absurd nok fik sit knæk på yndlingsunderlaget, det røde grus, som han har total-domineret i årevis.

Finalenederlaget til Federer i Madrid blev fulgt op af en ydmygende exit i fjerde-runde mod svenske Robin Söderling i spanierens egen baghave, French Open. Men der hørte en forklaring med. Af den smertelige slags.

For Nadals nedtur havde så skrøbelige knæ at gå på, at han måtte holde pause uden at kunne forsvare sin Wimbledon-titel, og siden forduftede så også hans førsteplads. I går sluttede året sørgeligt symbolsk for ’Rafa’.

Hovedrystende Nadal
Farvel til Masters efter to klare nederlag, først til Söderling og så til Nikolai Davydenko, der til tider udspillede sin anden-seedede modstander på vej til sejren på 6-1, 7-6 (4).

En ofte hovedrystende Nadal var to gange nede med et break i andet sæt, men fik dog kæmpet sig tilbage og fremtvang altså en tiebreak, som russeren dog afgjorde med en forhåndsvinder på sin første matchbold.

Det er efterhånden lidt af et spørgsmål, hvilken udgave af 'Rafa', tennis-verdenen får at se, når den nye sæson starter i januar.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere