Caroline om nye trænere: Jeg blev forvirret

- De ville have mig til at spille et spil, som ikke er mig, siger ærlig Caroline Wozniacki om sidste års trænerfarce

Wozniacki finder roen hos farmand (Foto: Raoul Wegat)
Wozniacki finder roen hos farmand (Foto: Raoul Wegat)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): For et år siden var det spanske Ricardo Sanchez, der hersede med hende på de australske træningsbaner, og henover sommeren forsøgte svenske Thomas Johansson som træner at udvikle hendes spil.

I dag er alt ved det gamle med den gamle.

Det er Piotr Wozniacki, der styrer Carolines udvikling, og det er en lettelse, forklarer hun i sit hidtil mest ærlige tilbageblik på trænerfarcen og ranglistefaldet i 2012.

- Det er jo gået meget godt, når vi har trænet sammen, smiler hun med adresse til de år, hvor elevatoren kun kørte opad.

- Min far kender mig så godt. Jeg føler mig bare tilpas, når jeg har familien omkring mig. Det giver mig den ro, jeg har brug for.

Se mere:

Tennis Piotr Wozniacki: Det bliver svært for Caroline

Men er du ikke nødt til at få input udefra for at kunne udvikle dig?

- Altså, kigger du på dametennis gennem tiden, så er der rigtigt mange topspillere, der har haft deres far som træner, og som har gjort det meget godt. Jeg tror, det er lidt individuelt. Og så kan man måske supplere lidt fra nogle andre.

Blev det for forvirret sidste år? Kom du for tit i tvivl om, hvad du skulle, og hvor du skulle hen?

- Ja, der var perioder, hvor de ville have mig til at spille et spil, som ikke er mig. Jeg skal have min base. Det er den, jeg spiller ud fra.

- Selv om jeg ikke spiller mit bedste, så har jeg stadig min base, jeg kan gå tilbage til, og ud fra den kan jeg alligevel slå mange af de andre spillere.

Se også:

Tysk rival venter i nat (Foto: AP) Tennis De kan ikke fordrage hinanden

- Alle kan vinde kampe, når de spiller super på dagen. Det er jo ikke det, der er pointen.

- Selvfølgelig skal man hele tiden udvikle dig. Det gør alle jo. Der kommer også nye strenge og ketsjere. Folk spiller hurtigere og laver færre fejl. Mange er fysisk stærkere, end de har været tidligere.

- Men jeg skal forbedre mig i min egen retning. Alle har deres egen måde at gøre tingene på.

Og din far kan godt lægge det på dit spil, som du har brug for?

- Det synes jeg.

Se også:

Caroline spiller efter midnat (Foto: Raoul Wegat) Tennis Caroline klar til natkasse-kamp

Efter de erfaringer, du gjorde dig sidste år, vil du så sige, at det fra nu af er slut med at eksperimentere. At det bliver far og mig fra nu af?

- Ja, det synes jeg i hvert fald. Lige nu fungerer det godt. Som det ser ud nu, vil jeg gerne bare fortsætte sådan.

Fik du slet ikke noget med fra de to andre?

- Man kan altid tage noget med. Man lærer altid lidt, kommer det lidt tøvende fra Caroline Wozniacki, der igen har trukket den hollandske Adidas-træner Sven Groeneveld ind i en rådgivende rolle.

- Ja, det er lidt lige som før. Det fungerer godt med ham og min far. Han kommer med små ting hist og her. Og det fungerer godt for mig i stedet for pludselig at skulle vende noget 180 grader. Det fungerede ikke. Sven kender os så godt og forstår de ting, jeg har nævnt her.

0 kommentarer
Vis kommentarer