Djokovic jagter hattrick i Melbourne

Novak Djokovic håber at vinde grand slam-turneringen Australian Open for tredje år på stribe

Novak Djokovic er på jagt efter endnu et trofæ 'Down Under'. (Foto: AP)
Novak Djokovic er på jagt efter endnu et trofæ 'Down Under'. (Foto: AP)

Når Novak Djokovic i den kommende uge tager hul på årets første grand slam-turnering Australian Open, bliver det med ambitionen om at blive den første spiller i sportens professionelle æra, der vinder turneringen tre gange i træk.

Den 25-årige serber har allerede vundet tre gange i Melbourne, men kun to år på stribe, og dermed ligger han foreløbig side om side med en række store navne, der har opnået det samme.

Det drejer sig om blandt andre Mats Wilander, Ivan Lendl og André Agassi, foruden schweiziske Roger Federer, der bliver en af dette års største konkurrenter.

- Jeg har store ambitioner på mine egne vegne, men jeg er fuldstændig klar over, at det bliver meget svært, for der er stor konkurrence i herretennis i dag, siger Novak Djokovic ifølge nyhedsbureauet AFP.

Rafael Nadal har meldt afbud på grund af sygdom, men der bliver alligevel hård modstand til den hårdt servende serber. Og ikke blot fra den firedobbelte Australian Open-vinder Federer.

(Arkivfoto: Mogens Flindt) Tennis Frederik Løchte Nielsen indleder doublesæson med sejr

- Andy Murray vandt sin første grand slam-titel sidste år, og det har bragt ham ind blandt den gruppe af spillere, der er seriøse kandidater til at vinde Australian Open.

- Det er en kæmpe udfordring. Jeg elsker Australian Open, det anlæg har givet mig de bedste oplevelser i min karriere, den store opbakning jeg altid får der, aftenkampe, dagkampe, det er altid interessant at spille der, siger Novak Djokovic.

Han vandt sidste års finale i fem sæt over Rafael Nadal i en kamp, der varede fem timer og 53 minutter, hvilket står som den længste dyst i turneringens historie.

0 kommentarer
Vis kommentarer