Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Du skal turde, Caroline

Svenske Thomas Johansson blæser til angreb fra Carolines første kamp i US Open og ser klare tegn på fremgang

Caroline skal turde spille, som hun gør til træning. (Foto: AP)
Caroline skal turde spille, som hun gør til træning. (Foto: AP)

NEW YORK (ekstrabladet.dk): De træner og træner på de facetter, som Thomas Johansson vil skærpe i Caroline Wozniackis spil. Men når det i nat går løs i første runde i US Open, er der hos den svenske træner et nøgleord, der blinker som neonreklamerne på Times Square:

- Caroline skal turde spille i kamp, som hun gør det til træning. Hun skal turde! Så vil hun hurtigt gå frem mellem de bedste igen.

Ordene falder med fasthed i både blik og stemme i den travle players lounge, som altid er lidt af en kaotisk banegård under de første dage af en grand slam.

Regnen har tvunget ham og Caroline indendørs denne tidlige eftermiddag, og hun har trænet igennem uden at mærke noget til skaden i knæet, siger hun selv.

Læs også:

Se også: Wozniackis Top 10-nedtur fortsætter

Dermed er hun også klar til at præstere fra start mod rumænske Irina-Camelia Begu. En spiller, som Johansson har forhørt sig om, og som han også vil forsøge at lure lidt på under hendes træning.

- De fleste siger, at hun slår en god førsteserv og en lidt svagere andenserv. At hun foretrækker at spille med baghånden og kan misse en del med forhånden, forklarer Johansson, som dog koncentrerer sig mest om Caroline selv:

- Det vigtigste er, at hun går ind og spiller sit spil. At hun koncentrerer sig om de ting, hun skal gøre, og som vi har arbejdet på.

- Hun skal være aggressiv, først på bolden og tage initiativ, så hun ikke havner i defensiven. Hun skal spille, som hun har gjort de seneste dage, siger han med adresse til både træning og flere af de seneste kampe.

- Spillet kommer mere og mere. Det var lidt synd, at det med knæet skete i New Haven, for jeg tror faktisk, hun kunne have vundet den turnering for femte gang.

- Hun er inde i en vældig god fase, synes jeg.

- Hun fokuserer hele tiden på de ting, vi aftaler. Hver dag ser jeg tendenser til forbedringer i både serv, forhånd, baghånd, flugtninger og hendes bevægelser på banen, så jeg føler, det ser rigtig godt ud.

Se mere:

Se også: Tre solide US Open-tips

Især i den så stærkt kritiserede forhåndsside ser han stor fremgang. Hvis Caroline altså tør slå igennem med den, som han tilføjer.

- Der er stadig et stykke vej med forhånden, men hun er på rette vej.

- Jeg tror, hun får en rigtig god afslutning på året. Og hvis vi arbejder videre sammen næste år, tror jeg, det bliver endnu bedre. De ting, vi arbejder på, sætter sig jo ikke lige på en dag. Det tager lidt tid.

Den tidligere topspiller er helt på det rene med, at det ikke har været Carolines bedste sæson.

- Det er klart, at hvis du sammenligner den med tidligere sæsoner, så har den været lidt dårligere.

- Men jeg synes stadig, hun har et stort spil. Og hun ved godt selv, hvad hun skal arbejde med for at komme tilbage i top tre. Hun er 22 år. Hun er for fa’en ung, smasher han.

Læs mere: Se også: Her er Carolines værste US Open-rivaler Her er Carolines værste US Open-rivaler

Og så er der i øvrigt også faktorer udefra, der har præget 2012.

- Konkurrencen er blevet hårdere. Der er mange piger, der er skarpe nu. Og de fleste kan dræbe en kort bold midt på banen. Det var der ikke så mange, der kunne tidligere.

- Det er også det, vi arbejder med. At være offensiv og tage initiativ hele tiden. Også mod de bedste. Også mod en Serena skal hun kunne lave noget ravage, og det har hun jo også vist tidligere.

Netop den suveræne amerikaner kan vente i kvartfinalen. Og dertil skulle Caroline gerne nå. Hvis hun altså tør..

- Kan hun spille i kamp, som hun gør det til træning, kan det blive en sjov US Open, lyder det optimistisk fra Thomas Johansson.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen