Løchte: Jeg savner single-tennis

- Jeg savner at spille rigtig tennis, når jeg har spillet for meget double, siger Løchte og insisterer på glæden som drivkraft

Frederik Løchte Nielsen holder fast i sin livsstil. (Foto: Zuma Press)
Frederik Løchte Nielsen holder fast i sin livsstil. (Foto: Zuma Press)

LONDON (Ekstra Bladet): Der er næppe mange i tennismiljøet, der kan forstå, hvis Frederik Løchte Nielsen efter sin store double-triumf og hans uomtvistelige evner i netop den disciplin, kan finde på at neddrosle doublen igen.

For her ligger et godt liv på topplan jo for fødderne af ham. Med den økonomi, der følger med.

Men Frederik Løchte drosler ned. Som den rene selvfølge.

– Jeg er overhovedet ikke i tvivl. Den måde jeg lever på nu og har gjort de sidste ti år, er det liv, der gør mig glad, siger han.

– Jeg har tidligere haft mulighed for at skifte til double, og jeg kan godt forstå, at folk tænker sådan efter en Wimbledon-titel.

Se også: Løchte bliver hyldet i Kongens Have Se også: Løchte bliver hyldet i Kongens Have

– Men som jeg ser det, er det glæden, der driver det. Det er ikke jagten på resultater. Det er kun en bonus, der følger med.

– Glæden kommer ved at konkurrere i single. Rejserne rundt, kammeratskabet på turen. Det, at spille en masse tennis, både single og double.

– Jeg tror, at en af de væsentligste årsager til at jeg spiller godt i double er, at jeg spiller single samtidig. Når jeg kun spiller double, så savner jeg tennis.

– Nu har jeg spillet fuldtids double i to uger, og jeg savner virkelig tennis. Man spiller ikke så meget med bolden. Træningen foregår meget ved nettet. Det er på en anden måde. Jeg er ikke klar til at opgive det. Det er for stor en glæde.

Se også: Løchte nyder dagen derpå Se også: Løchte nyder dagen derpå

– Jeg skal også huske på, at Wimbledon er det største af det største, men at spille double i en mindre sammenhæng, hvor du spiller to sæt og super-tiebreak på bane 4 i en obskur turnering, det er noget andet.

– Men er det ikke svært at give slip på Jonathan Marray og det helt specielle I har haft sammen her?

– Nej. Det var en perfekt oplevelse. Selvfølgelig kommer vi til at spille sammen igen. Men der var aldrig meningen, at det skulle være mere. Det er en perfekt slutning.

– Det siger sig selv, at det er fristende at fortsætte, men jeg føler, at det er en af de der unikke historier. Vi var simpelthen så svineheldige, og vi spillede så godt. Havde vi brug for et godt slag, hev en af os det op.

– I og med at jeg aldrig har vundet en kamp højere end challenger-niveau, så bliver jeg nødt til at bevise for mig selv, at jeg kan være på dette niveau i mere end bare to fantom-uger, hvor det hele gik op i en højere enhed.

Se også: Flabet Løchte: Jeg har store sten Se også: Flabet Løchte: Jeg har store sten

– Og det vil ikke gøre ondt at se ham med en ny, fast makker?

- På ingen måde. Det håber jeg da for ham, og det vil være bedre for ham, for jeg kan ikke forpligte mig til mere end et par turneringer om året.

– Jeg har benene så meget på jorden, så jeg ved, at det var en vild uge. Man skal ikke altid prøve at forlænge den slags, men tage det i nuet og så gå videre derfra.

– En anden ting er, at selv om jeg rigtigt godt kan lide at spille med Johnny, så vil jeg hellere spille fra baghåndsiden i double.

Se også: Dalglish og England i ekstase: Tillykke Freddie Se også: Dalglish og England i ekstase: Tillykke Freddie

– Jeg kan godt spille i forhåndssiden, men på lang sigt er det sjovere i den anden, og det er der, jeg helst vil spille. Det er problemet med vores konstellation, at vi begge helst vil spille i den side.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen