Taber-Murray vinder briternes hjerter

Andy Murray er ofte blevet beskyldt for at være tør og tvær. Men det har Wimbledon-finalen ændret på.

Andy Murray lod tårerne trille efter nederlaget. (Foto: PA)
Andy Murray lod tårerne trille efter nederlaget. (Foto: PA)

Godt nok lykkedes det ikke den skotske tennisstjerne Andy Murray at hive Wimbledon-trofæet i herresingle hjem til Storbritannien for første gang siden 1936, men han har vundet noget andet: Briternes hjerter.

I hvert fald hylder de britiske medier den 25-årige tennisstjerne som en helt efter sit nederlag i fire sæt søndag til den levende tennislegende Roger Federer.

Se også: Iskold Federer ødelægger briters titeldrøm

Murray brød sammen i tårer efter kampen, og det viste en helt ny side af skotten, skriver aviserne. På tilskuerrækkerne græd Murrays kæreste med - og det samme gjorde Catherine, hertuginden af Cambridge.

Se også: Wimbledon-taber lod tårerne trille

"Græd ikke piger. Han gjorde os stolte," skriver avisen the Daily Mail hen over sin forside med henvisning til nationens - og avisens - ellers ikke altid lige hengivne forhold til Storbritanniens bedste tennisspiller.

Murray er nemlig ofte blevet beskyldt for at være både kedelig og uden følelser på banen, og en stående joke omkring Murray har været, at når han vinder er han brite - når han taber er han skotte.

I avisen Times skriver klummeskribent Matthew Syed, at Murray har udviklet sig til en "vinder i vente".

- Hans tennis var til tider sublimt. Han startede hurtigt, blev hurtigere og vaklede kun, da hans modstander nåede et sjældent set genialt niveau på Centre Court, skriver han.

The Mails Martin Samuel mener, at grunden til, at Murray trak det korteste strå i finalen, ganske enkelt er, at han er så uheldig at være fra samme generation som nogle af de allerbedste tennisspillere i historien.

The Daily Telegraph skriver, at Murrays image som tør og gnaven må være passé nu.

- Ingen, som var vidne til udgydelsen af følelser efter finalen, kan være i tvivl om, hvor meget en grand slam-finale betød for ham, eller at han ærede dyb respekt for alle dem, der gav ham sin støtte, lyder det i avisen.

Ifølge The Guardian er Murray "en mester uden en krone".

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen