Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Løchte sensationelt i Wimbledon-finalen

Danskeren og hans britiske makker står sensationelt i Wimbledon-finalen efter sejr over verdens bedste doublepar

Det smukke eventyr fortsætter for Frederik Løchte Nielsen og hans britiske makker, Jonathan Marray, der har trukket danskeren med ind i Wimbledon på et wildcard.

Og det fik et nyt, sensationelt kapitel, da verdens bedste double-par i skikkelser af de amerikanske tvillinger Bob og Mike Bryan blev besejret med 6-4, 7-6 (9), 6-7 (4), 7-6 (5).

Dermed står det undertippede par i Wimbledon-finalen, danskeren som den første siden sin farfar Kurt Nielsen gjorde det i single i 1955 og briten som den første siden 1938.

De to kom veloplagte ud på anlæggets Bane 12 med positiv attitude og et kropssprog, der bestemt ikke signalerede underdogs.

Begge var fra start godt servende, og amerikanerne havde svært ved at sætte skarpe returneringer.

Se også: SLUT: Løchte klar til finalen

Især Marray var godt returnerende, når han hurtigt flyttede sig og tog serverne med forhånden. Til gengæld var det lidt op og ned ved nettet, hvor en del flugtninger blev for løse.

Der var spænding og drama hele vejen samt masser af velspillede dueller mellem to overraskende jævnbyrdige par, der begge var svære at bryde.

Danskeren lagde magtfuldt fra land med brystkassen fremme og to serveesser, og han fulgte op med endnu et til 3-2, da det igen blev hans tur. Han holdt også til 5-4, og så opstod der pludselig sprækker i det amerikanske tvillinge-panser. Marray udnyttede den første af to breakbolde ved nettet og gav parret en drømmestart.

Løchte afværgede sætbold
I andet sæt stod Bryan-brødrene med deres første breakbolde i Marrays serv ved 2-2, men de blev afværget, den sidste med en flugtning ned midt i banen fra Løchte. Lidt senere diverterede han med et smukt baghånds-smash på tværs af banen til føring på 4-3.

Lidt senere stod danskeren i en presset situation, da han ved 5-5 kom bagud 15-40 i eget serveparti, men en håndfuld gode server og makker-flugtninger senere lykkedes det at holde hjem.

Sættet skulle afgøres i en nervepirrende tiebreak, der meget vel kunne udlægge retningen for kampen.

Løchte lagde ud med en slap flugtning, før Marray begik et smukt passerslag. Lidt senere overgik Løchte ham med et smukt baghånds-lob til 3-2.

Marray sløsede ved nettet men fik servet sig på 5-4, før Bryan Bros stod med 6-5 og sætbold. Den servede Løchte væk, og så skulle der byttes side igen. En ny god serv banede vej til dansk/britisk sætbold, men den blev sendt i nettet.

De to par stod med endnu hver deres sætbolde før tredje sidebytte ved 9-9. Så lavede Løchte en god returnering med forhånden og banede vej for en sætbold i egne serv, og så afgjorde han sættet med en solid serv.

Så var der for alvor pres på amerikanerne.

Bagud 0-1 i tredje sæt fik Løchte straks en breakbold imod sig, men så leverede han da bare tre store førsteserver.

Amerikanerne bedre med
Amerikanerne var dog godt servende nu og leverede tre rene partier på stribe til føring på 2-3. Så legede danskeren endnu en gang med ilden og måtte afværge to breakbolde, før de to par igen fulgtes til 4-5, hvor Løchte kom ud i et turbulent serveparti med forrygende dueller og en amerikansk sætbold, som han servede i stykker.

Kort efter stod de to jævnbyrdige par i endnu en tiebreak. En ren neglebider af slagsen.

Den startede med amerikansk pondus og et hurtigt minibreak til 0-2. Det hentede Løchte tilbage med en super forhåndsretur til 2-3, før han ved nettet baghåndsflugtede udligningen ind.

Spændingen var nu fortættet på den intime bane.

Desværre var det tvillinge-tungerne der blev holdt lige i munden og Bob Bryan forhåndsreturnerede skarpt sættet hjem med 7-4 i tiebreaken.

Også fjerde sæt blev en tæt affære, men amerikanerne kom trods alt lidt lettere til deres servepartier end Nielsen og Marray. Frederik holdt dog rent til 6-5, og så var det tid til tiebreak.

En dansk baghånd ned midt i banen og en ditto super returnering gav to hurtige breaks til 3-0, og så smed Løchte såmænd et es af sted og en hidsig duel senere stod den 5-0!

Så fulgte tilsyneladende et tilfælde af gummiarm og fem amerikanske point på stribe, før Løchte fyrede longline med forhånden og skabte matchbold i egen serv. Den flugtede Marray hjem.

Den anden semifinale afgøres senere i eftermiddag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen